Войната в Украйна прави САЩ все по-богати. Американските отбранителни компании,

...
Войната в Украйна прави САЩ все по-богати. Американските отбранителни компании,
Коментари Харесай

Войната в Украйна прави САЩ все по-богати

Войната в Украйна прави Съединени американски щати все по-богати. Американските отбранителни компании, измежду които Lockheed Martin и General Dynamics, чакат растеж на приходите през идващите тримесечия. Това е заради поръчките на артилерийски снаряди и ракети-прехващачи Patriot. А също и поради предстоящото повишаване на поръчките на бронирани транспортни средства заради военните дейности в Украйна, твърди Ройтерс.

войната в Украйна прави Съединени американски щати все по-богати

Агенцията оповестява, че американските реализатори на отбранителни услуги са подписали нови контракти за директни доставки на оръжие за Украйна. Договори има и за попълване на американските ресурси, които ще бъдат доставени на Киев в края на 2022 година Според Ройтерс Lockheed Martin и General Dynamics са отчели по-добри от предстоящите финансови резултати. Ръководителите на тези компании чакат, че войната сред Израел и Хамас също ще докара до увеличение на търсенето в близко бъдеще.

“Много бързо преминахме от 14 000 снаряда на месец към 20 000. Работим предварително, с цел да доведем този индустриален размер до 85 000или даже 100 000 снаряда на месец ”. Това съобщи Джейсън Ейкън, основен финансов шеф на General Dynamics. По данни на Ройтерс приходите на подразделението за бронирани машини Combat Systems на General Dynamics са нарастнали с близо 25% на годишна база.

Компанията RTX, която създава ракетите AMRAAM, употребявани в Украйна, съобщи на среща с анализатори, че е получила поръчки на стойност към 3 милиарда $.

Те са за увеличение на американските ресурси за доставяне на Киев след началото на военните дейности на 24 февруари 2022 година Продажбите на отбранителни системи на Northrop Grumman също набъбнаха с 6% на годишна база.  Ръстът се дължи на увеличеното търсене на муниции и ракетни мотори. Те са употребявани в управляемите ракетни установки за залпов огън.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР