Войната в Украйна изчерпа запасите от оръжия на Европейския съюз

...
Войната в Украйна изчерпа запасите от оръжия на Европейския съюз
Коментари Харесай

Борел: Войната показва липсата на отбранителни способности на ЕС

Войната в Украйна изчерпа запасите от оръжия на Европейския съюз и сподели, че му липсват " съществени отбранителни качества ", с цел да се отбрани при положение на спор, предизвести през днешния ден ръководителят на европейската дипломация, испанецът Жозеп Борел, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Липсват ни качествата, от които се нуждаем, с цел да се защитим против по-високо равнище на опасност ", вследствие на " години на незадоволително вложение ", сподели той в послание към Европейската организация по защита (ЕАО).

" Изправени сме пред действителни закани... Предпочитаме да не се постанова да се оправяме с тях, само че те са там, наоколо и има възможност да се задълбочат. Не желая да съм като пророчицата Касандра, която оповестява неприятните вести, само че това е действителността ", означи той.

Войната на Русия против Украйна стана " брутално пробуждане за доста от нас ", сподели Борел.

Военната поддръжка, предоставена от Европейски Съюз на Украйна, " идва от армейски ресурси и всички са съгласни, че тези ресурси бързо бяха изчерпани, тъй като бяха съвсем никакви ", сподели той.

Тази поддръжка възлиза на съвсем 9 милиарда евро, 3,1 милиарда евро от които идват от Европейския фонд за мир, посочи Борел при започване на декември.

Държавите членки и техните въоръжени сили би трябвало да " си сътрудничат повече ", с цел да продължат да поддържат Украйна и " да стартират да се приготвят за бъдещето ", прикани той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР