Войната в Сирия принуди тълпи от бежанци да напуснат родината

...
Войната в Сирия принуди тълпи от бежанци да напуснат родината
Коментари Харесай

Той продавал химикалки на улицата, за да изхранва дъщеря си. Една снимка променя живота им

Войната в Сирия принуди тълпи от бежанци да изоставен родината си. За да не загинат под обстрел и бомбардировки, сирийците незабавно напуснаха домовете си дружно с всичко, което са придобили през живота си.

Повечето хора минаха границата единствено с това, с което съумеят да избягат от домовете си без да имат движимости, храна, пари.

Тази трогателна история споделя за живота на едно семейство, което трябвало да премине през всички компликации на живота в непозната земя. Но за разлика от доста други истории, тази има доста благополучен край.

Бежанецът от Сирия, Абдул Халим Ал Атар, с дребната си щерка, бил заставен да изкарва прехраната си, като продава писалки по улиците на столицата на Ливан Бейрут. Това би единственият им метод да оцелеят по някакъв метод.

4-годишната щерка Рим била цялото семейство и единственият смисъл на живота на Абдул Халим. Тримата пристигнали в Ливан от Сирия със брачната половинка и щерка си, само че 4 месеца по-късно брачната половинка не издържала на компликациите на бежанския живот и се върнала в Сирия.

Абдул не рискувал живота на дребната си щерка и откакто решил, че не е безвредно за момичето да бъде в Сирия, останал като емигрант в Бейрут.

За да завоюва по някакъв метод пари за храна, той продавал писалки по улиците на Бейрут. И защото нямало на кого да остави момичето, постоянно я носел на ръце. Той не просел, както мнозина, а се опитвал да изкара прехраната си с труд.

Но както се оказва, чудеса се случват! И чудесата се основават от хората!

Посоката на живота на бащата и дъщерята е фрапантно изменен от една фотография. Норвежкият уеб разработчик Гисур Симонарсен снимал сириеца с дребното момиче и се обърнал към грижовни хора с молба да оказват помощ на тези изпаднали в усложнение хора.

Хората отклинлаи с фантастична за сириеца сума. Повече от 200 хиляди $ били събрани с старания на небезразлични хора!

Ал Атар употребявал тези пари по най-хубавия вероятен метод. Той решил да отвори личен бизнес в Ливан и в този момент обезпечава работа на нуждаещи се бежанци от Сирия.

„ Моят живот и животът на моята обичана щерка се трансформираха до неразбираемост. Преди ние, като доста други бежанци, трябваше да търсим ежечасно опция да изкарваме прехраната си, да носим захвърлени облекла. Но в този момент, с помощта на нашите благодетели Гисур Симонарсон и хората, които не са безразлични към нашите премеждия, ние можем освен да си позволим да осигурим заслужен живот, само че и да осигурим всичко належащо на другите наши нещастни сънародници “ – споделя щастливият сириец.

Ето по какъв начин благотворителността прави хората щастливи. Благодарение на един добродушен норвежец и хора като него, обезвереният емигрант станал сполучлив предприемач, който съумял да обезпечи работа на други нуждаещи се сирийски бежанци.

Кой знае, може би скоро и те ще трансформират нечий живот?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР