Войната ще завърши с победата на Украйна. Колкото и да

...
Войната ще завърши с победата на Украйна. Колкото и да
Коментари Харесай

Зеленски несломим: Трудно ни е, но ще спечелим

" Войната ще приключи с успеха на Украйна. Колкото и да е мъчно, би трябвало да премахнем нашествениците от земята си. " Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в изявление пред американската телевизия NBC.

Той посочи, че ежедневните боеве нанасят тежки загуби както на Украйна, по този начин и на Русия, само че нашествениците имат повече загуби.

" Когато загубим един човек, Русия губи петима. Където загубим един танк, те губят пет. Така се борим. Но би трябвало да бъдем обективни и да кажем, че за нас в действителност е мъчно. На един наш танк - те имат 10, против един наш боец - те имат 10. И колкото и да сме мощни, те са 10 пъти повече. Трудно ни е, само че държим ", сподели Зеленски, представен от " Украинская истина ".

Според него в някои региони украинските сили отблъскват съперника, а в някои региони са били принудени да правят отстъпка поради численото предимство на руснаците.

Зеленски акцентира, че за самата Украйна ще бъде мъчно да се бори против Русия и сигурно няма да оцелее при такива условия. Затова поддръжката на Европа и Съединени американски щати е доста значима. Според президента, ако светът се умори от тази война, тогава целият свят ще загуби. В същото време, в случай че се стигне до победа, тя също ще бъде споделена.

Президентът на Украйна акцентира, че страната му се нуждае от още оръжия, с цел да балансира силите и да може да победи Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР