Войната на Путин в Украйна става все по-жестока. Войниците му

...
Войната на Путин в Украйна става все по-жестока. Войниците му
Коментари Харесай

Германия се притесни: очаква 1 милион бежанци от Украйна

Войната на Путин в Украйна става все по-жестока. Войниците му обстрелват с ракети жилищни здания. Хората постоянно имат единствено един късмет да спасят живота си – бягство. Според BAMS федералното държавно управление на Германия се готви да одобри един милион бежанци от Украйна.

Федералното държавно управление до момента предполагаше, че единствено 340 000 украински бежанци ще дойдат в Германия, написа bild.de. В момента прогнозите са се утроили. В момента интернационалните организации допускат, че ще има 10 милиона украински бежанци, а съгласно прогнозите на държавното управление в Германия ще дойдат към 1 милион бежанци. В момента към една пета от тях са в страната. Федералната полиция заяви, че в събота, 19 март, в страната към този момент има 208 000 бежанци от Украйна.

В град Мариупол 80% от жилищното пространство към този момент е разрушено. Все повече украинци са принудени да бягат от страната.

Ако бомбардировките продължат, още повече хора ще би трябвало да бягат от Украйна, а Германия ще би трябвало да одобри доста повече бежанци. Според заместител министър-председателя на Северен Рейн-Вестфалия Йоахим Стамп (FDP), в този момент е належащо да се организира среща на върха на Европейски Съюз за бежанците: „ Ние ще можем да настаняваме бягащите хора по човечен метод единствено в случай че ги разпределим в доста страни.”



Йоахим Стамп упорства Германия и Франция „ да покажат водачество и да поканят държавни глави на интернационална конференция и да се спогодят за систематизиране, учредено на взаимност “. Изследователят по миграцията Джералд Кнаус упорства за бързото въздушно превозване на бежанци до страни като Испания, Португалия, Франция и Обединеното кралство. „ В противоположен случай до края на март не един, а два милиона бежанци ще дойдат в Германия и Австрия “, сподели Кнаус.

Правителството се готви да подсигурява, че бежанците ще останат по-дълго. Краят на войната към момента не се вижда...
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР