Войната между правителството и прокуратурата продължава с неочакван развой, който

...
Войната между правителството и прокуратурата продължава с неочакван развой, който
Коментари Харесай

Извънредно! Обиски в три министерства и Агенцията по инвестиции

Войната сред държавното управление и прокуратурата продължава с непредвиден процес, който леко припомня събитията от лятото на 2020 година.

Прокурори влязоха в три министерства и Агенцията по инвестиции заради " златните паспорти " по сигнал на Движение за права и свободи, съобщи БНТ. 

В Българската организация по вложения се обискира кабинета на изпълнителния шеф Стамен Янев.

Разследващи и прокурори са и в Министерство на правосъдието - дирекция " Българско поданство ", МВР - дирекция " Миграция " и Министерство на стопанската система. 

От Спецпрокуратурата обявиха, че ще създадат брифинг в 11:15 ч. по казуса „ златни паспорти “. 

Припомняме, че ден по-рано от прокуратурата /ВАС/ оповестиха, че са се захванали с проблема по сигнал на народен представител Движение за права и свободи. От партията настояват, че става въпрос за чудовищна скица за издаване на подправени документи.  " Съдържат се изказвания, че над 120 души, главно китайци, част от които от специфичните разследващи служби на Китай, и руснаци, са получили пребивавания, като са употребявали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми през една банка от един на друг и единствено на фотокопия от тези извлечения са получавали пребивания от 2015 до 2021 ", оповестиха преди дни от партията. 

Прокуратурата е упълномощила спомагателни дейности на ДАНС, правосъдното министерство, Агенцията за инвестиции и дирекция " Миграция ". Четирите институции би трябвало да проверят всеки един от случаите, разказани в сигнала.

Ако бъдат открити нарушавания, от прокуратурата оповестяват, че ще осведомят за казуса президента, който има право да анулира натурализацията на българско поданство. При открити престъпления ще бъде известена и съответната способена прокуратура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР