Вотът не минава без куриози. Както винаги, в повечето случаи

...
Вотът не минава без куриози. Както винаги, в повечето случаи
Коментари Харесай

Изборните куриози: Шеф на комисия - неграмотен, а член - дрогиран

Вотът не минава без рядкости. Както постоянно, в множеството случаи смешното се смесва с трагичното.

Българска национална телевизия описа за ръководител на секционна комисия в " Столипиново ", който не може да чете и написа. И различен път са се случвали такива неща в ромските квартали, само че с редовите членове на комисията. Цял необразован ръководител си е много забавно. В продължение на няколко часа той се прикривал сполучливо. Накрая сътрудниците му и гласоподавателите забелязали, че не се оправя с буквите и числата. След подаден сигнал до РИК е заменен. bTV пък прибави напряко разтърсващ детайл в сагата. Самият мъж описа пред малкия екран, че не се е натискал за ръководител, а просто за член на комисията. Участвал на избори за четвърти път. Четял " малко ", със смятането се справял " почти ". Бил приключил 8-и клас:

И различен случай претендира за " палмата " на куриозите. Пак е от Пловдив. Става дума за член на секционна комисия, задържан за приложимост на наркотични субстанции. Любопитно е, че бил спрян от полицията за рутинна инспекция в Калояново, шофирайки на път за секцията. Тестът дал позитивна проба. Комисията траяла работата без него.

В Асеновград пък се скарали двама членове на комисията. Единият забелязал по какъв начин другия наднича зад машината и дава указания на гласуващите.

Пак Българска национална телевизия заяви за странна история в кърджалийското село Калинка. Хората там постоянно дали своят вот в секция, намираща се в... частен парцел. Сега къщата принадлежала на български преселник от Бурса, който си идвал рядко. Човекът се съгласил да се употребява парцела му. А се употребява, тъй като в селото липсва... социална постройка. Няма кметство, магазин. " Винаги е било в частен дом. Ние нямаме тук държавно общежитие или някаква друга постройка, където да проведем изборите. Винаги нашите избори са били в частни къщи. Дали е една или друга, съвсем през две години сменяме къщите ", изясни кметът Ахмед Мехмет.

А машина в добричкото село Стожер... изпуши. Буквално! Гъст пушек се разстлал в помещението. Местните хора споделиха, че и на предходните вотове било по този начин - електрическата апаратура била слаба.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР