Вотът на недоверие ще остане за вътрешнопартийна и вътрешнокоалиционна консумация.

...
Вотът на недоверие ще остане за вътрешнопартийна и вътрешнокоалиционна консумация.
Коментари Харесай

Добромир Живков: Вотът ще остане за вътрешнопартийна консумация

Вотът на съмнение ще остане за вътрешнопартийна и вътрешнокоалиционна консумация. Признаците за известно напрежение в ръководещата коалиция ще бъдат туширани, за ръководещите този избор би имал положителен резултат, а Българска социалистическа партия ще би трябвало да открие идната тематика, по която да бъде съпротива. Този прочит на дебатите по вота на съмнение към държавното управление направи в изявление за предаването „ Преди всички “ социологът Добромир Живков от организация „ Маркет линкс “. Така лелеяната непоклатимост в действителност ще бъде реализирана през леко политическо разтърсване, предвижда Живков:

Виждаме един парламентарен инструмент, който би трябвало да получава доста по-сериозно отношение от българските депутати - да бъде безусловно деградиран до личностни офанзиви, което по никакъв метод не оказва помощ на българската народна власт, и изключително на този заплашителен недостиг на доверие, който има Народното събрание измежду българската общност – 14% от жителите заявяват своето доверие сега, до момента в който тези, които заявяват своето съмнение, са над 60%.

Парламентарното говорене слиза до равнището на жълтата преса, акцентира Живков.

В коментар на първата година от встъпването в служба на президента Румен Радев , социологът отбеляза, че през тази една година президентът е посочил релативно умерено политическо държание:

Българска социалистическа партия колкото и да се пробва да прегърне президента като собствен и да печели политически дивиденти от това, мъчно съумява да го реализира. 

Можем да изведем на напред във времето наблюденията, че в действителност същинската съпротива на ръководещите ще се окаже президентът, а не Българска социалистическа партия, сподели още в разбора си Добромир Живков:

Оставяйки даже настрани тази междуинституционална война, която наблюдавахме през есента, от която главен губещ беше ръководещата партия и министър председателят, идващият стадий към този момент - споменавайки и това последно несъгласие (върху антикорупционния закон - бел. ред.), в границите на разпоредбите на политическата игра е в действителност с един много сериозен опозиционен заряд.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР