Володимир Зеленски уволни министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников,

...
Володимир Зеленски уволни министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников,
Коментари Харесай

Зеленски уволни министъра на отбраната на Украйна

Володимир Зеленски уволни министъра на защитата на Украйна Олексий Резников, заяви Агенция Франс Прес.

Както означават източниците, актуалният министър на защитата на Украйна Олексей Резников ще бъде заменен от ръководителя на Фонда за държавна благосъстоятелност Рустем Умеров.

Очаква се украинският парламент (Върховната Рада на Украйна) да освободи министъра на защитата Олексий Резников идната седмица, министъра на културата и редица други длъжностни лица. Това оповестяват РБК-Украйна и Украинская истина, като се базират на свои източници.

След неотдавнашните кавги с публичните поръчки на Министерството на защитата на Украйна се заприказва за оставката на министъра на защитата Олексий Резников.

Освен това Радата ще назначи нов министър накултурата и осведомителната политика. Тази служба ще бъде поверена на някогашния шеф на Украинския културен фонд (УКФ) Юлия Федив.

Според източниците мястото на Умеров във Фонда за държавна благосъстоятелност ще бъде заето от Олга Песчанска. В момента тя оглавява Антимонополния комитет.

На собствен ред на този пост ще бъде назначен ръководителят на Донецката регионална военна администрация Павло Кириленко.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР