Володимир Зеленски се позова на статия в руската агенция РИА

...
Володимир Зеленски се позова на статия в руската агенция РИА
Коментари Харесай

Зеленски показа руско указание за деукраинизация и деевропеизация

Володимир Зеленски се базира на публикация в съветската организация РИА Новости като доказателство, че Кремъл е замислял геноцид над украинците, унищожаването им като нация и страна. Тази теза украинският президент отбрани в послание към румънския парламент през вчерашния ден.

Статията, озаглавена " би трябвало да бъде употребена като доказателство в предстоящ интернационален арбитражен съд за съветските военни закононарушения в Украйна, сподели Зеленски.

" Нацистите, взели оръжие в ръце, би трябвало да бъдат оптимално унищожени на бойното поле ", се споделя във въпросната публикация.

" Не бива да се вършат основни разлики сред Въоръжените сили на Украйна и така наречен нацбати (национални батальони - б.р.), а също по този начин включилата се към тези два типа военни формирования териториална защита. "

Според публикацията всички те са причастни към извънмерната свирепост към мирното население и са " еднообразно отговорни за геноцида над съветския народ ", не съблюдават законите и обичаите на войната.

Централна опорна точка на съветската агитация от девет години е, че някогашният проруски президент на Украйна Виктор Янукович е свален с " прелом " в края на 2013 година и началото на 2014 година и след него в Киев е открит " нацистки " режим, който оъществява " геноцид " над рускоезичното население в Източна Украйна.

Истината е, че Янукович беше свален с парламентарен избор, откакто под персоналния напън на съветския президент Владимир Путин отхвърли да подпише всеобхватно съглашение за асоцииране и свободна търговия с Европейския съюз. Украинците се разпалиха против натиска на Москва и проводниците му в тяхната страна - така наречен Майдан в Киев.

Тези събития Русия употребява като опрощение за първата си експанзия против Украйна през март и април 2014, когато анексира Крим и поддържа военно и политически отцепването на части от източните Донецка и Луганска област, обитаеми най-вече с етнически руснаци.

Дни преди началото на сегашната война на 24 февруари т.г. Путин призна двата сепаратистки анклава за самостоятелни страни. Техните водачи в този момент приказват за референдуми за присъединение към Русия, сходни на този в Крим. По украинската конституция те са противозаконни, тъй като такива допитвания би трябвало да се организират сред всички украинци, а освен измежду популацията на избрани региони.

" Военните нарушители и дейните нацисти трябда да бъдат примерно и показателно осъдени ", написа още в материала. " Ликвидирани и неразрешени би трябвало да бъдат всевъзможни организации, свързали се с практиката на нацизма. Обаче около върхушката е отговорна и забележителна част от националната маса, която съставлява пасивни нацисти, съучастници на нацизма ".

" Справедливото наказване на тази част от популацията е допустимо единствено като понасяне на неизбежнш тежести на справедливата война срещу нацистката система, прилагани по опция деликатно и внимателно във връзка с гражданските лица ", показва публикацията.

" По-нататъшната денацификация на тази маса от популацията се състои в превъзпитание, което се реализира посредством идеологически репресии (потискане) на нацистките установки и строга цензура: освен в политическата сфера, само че наложително в областта на културата и образованието ".

" Това не е просто текст. Това е едно от доказателствата за бъдещия арбитражен съд против съветските военнопрестъпници “, сподели Зеленски пред румънския парламент, представен от организация Интерфакс-Украйна.

Според украинския президент „ публикацията разказва ясна и изчислена процедура за заличаване на всичко, което прави украинците украинци. Говори се, че е належащо да се извърши " деукраинизация " и " деевропеизация " на Украйна. Говори се, че би трябвало да се заличи даже името на страната ни. Всъщност се споделя, че гибелта на максимален брой наши хора във войната е добре пристигнала.

„ Искам да ме разберете: те даже не се крият. Те намерено приказват за задачата на нашествието на територията на Украйна.

Ако нашата войска не беше оживяла, в случай че нашите хора не се бяха вдигнали да пазят страната, те щяха да създадат това, което направиха в Буча, само че на цялата територия на Украйна “, сподели Зеленски.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР