Володимир Зеленски говори пред Съвета за сигурност на ООН. Украинският президент

...
Володимир Зеленски говори пред Съвета за сигурност на ООН.
Украинският президент
Коментари Харесай

Володимир Зеленски говори пред Съвета за сигурност на ООН

Володимир Зеленски приказва пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Украинският президент приказва, изправяйки се лице в лице против представител на непрекъснатия член на съвета Русия.

                                “Украйна упражнява правото си на самозащита ”

“Подпомагането на Украйна с оръжие в това начинание посредством налагане на наказания и оказване на изчерпателен напън върху агресора, както и посредством гласоподаване на съответните резолюции, би означавало да се помогне за отбраната на Устава на Организация на обединените нации, ”каза Зелнски.

Зеленски приказва и по въпрос, който е значим за доста членове на Организация на обединените нации, изключително за разрастващите се страни от Глобалния юг – промяната на международната организация, по-специално разширението на Съвета за сигурност, отбелязва Ройтерс.

“Не би трябвало да чакаме експанзията да завърши. Трябва да действаме в този момент. Стремежът ни към мир би трябвало да бъде мотор на промяната ”, съобщи Зеленски.

Зеленски продължава дипломатическата си атака в Ню Йорк, където са събрани международните водачи, при забележителното неявяване на китайския президент Си Цзинпин и съветския Владимир Путин, отбелязва Франс прес.

Освен Съединените щати, нито един различен непрекъснат член не е показан на най-високо равнище на 78-ата сесия на Организация на обединените нации. Някои дипломати считат тези отсъствия за неприятен знак за Организация на обединените нации.

Вчера Зеленски изнесе тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР