Volkswagen отчаяно се опитва да не изостава от клиентите, които

...
Volkswagen отчаяно се опитва да не изостава от клиентите, които
Коментари Харесай

Марката Volkswagen „вече не е конкурентоспособна“ по думите на нейния главен изпълнителен директор и трябва да съкращава работници

Volkswagen обезверено се пробва да не изостава от клиентите, които минават към електрически коли. В същото време основният изпълнителен шеф на марката VW Томас Шефер предизвести: „ Вече не сме конкурентноспособни„, обявявайки нови съкращения на работни места.

Най-големият производител на коли в Европа се стреми да понижи разноските и да увеличи рентабилността си, с цел да не изостава от водачите в производството на електрически коли като Tesla, оповестява Electrek. През 2022 година тогавашният основен изпълнителен шеф на VW Херберт Дийс „ заплаши “, че до 2025 година ще надмине американската компания по продажби на електрически автомобили.

„ С доста от нашите съществуващи структури, процеси и високи разноски ние към този момент не сме конкурентоспособни като комерсиалната марка Volkswagen “ – Шефер изясни това на среща със чиновниците в понеделник.

Според отчет във интранет страницата на VW Шефер е предизвестил, че високите разноски и ниската продуктивност водят до неконкурентоспособни коли.

За да промени обстановката, марката показа през юни нова стратегия за редуциране на разноските, чиято цел е да се спестят 10 милиарда евро до 2026 година Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Group Оливер Блум има за цел да усъвършенства рентабилността на марката VW до 6,5% през идващите три години. В момента тя е към 3,6%.

Гунар Килиан, член на управителния съвет за човешките запаси, съобщи, че VW ще се възползва от „ демографската крива “, с цел да понижи личния състав, в това число предлагайки ранно или отчасти пенсиониране.

„ Трябва най-сетне да проявим храброст и почтеност, с цел да изхвърлим зад борда това, което се дублира в компанията, или е просто баласт, който не ни е нужен и пречи за постигането на положителни резултати “ – сподели още топ мениджърът.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР