Volkswagen бяха въвлечени в сериозен спор заради одита, който даде

...
Volkswagen бяха въвлечени в сериозен спор заради одита, който даде
Коментари Харесай

Китайският проблем на VW: Манипулиран ли е одитът за условията на труд в завода в Синдзян?

Volkswagen бяха въвлечени в сериозен спор поради одита, който даде " зелена светлина " за продължение на работата в завода им в Синдзян (Китай).

Компанията е измежду групата на най-големи немски производители на коли, упрекнати в потребление на насилствен труд в китайските си вериги за доставки.

Синдзяно-уйгурския самостоятелен район е под интернационално наблюдаване от години поради данните за това, че китайските управляващи провеждат случайни арести и наложително вкарване в " превъзпитателни " лагери на локалното мюсюлманско малцинство.

През юли VW назначи " самостоятелна инспекция " на китайската си база (съвместно дружество с най-големият държавен авто производител в Китай - SAIC) под напън на правозащитници.

А преди броени дни одиторската компания Löning " изми " лицето на автомобилния колос като разгласи, че инспекцията им е потвърдила, че изискванията на труд във фабриката в Китай не нарушават човешките права.

Сега обаче Löning е разтърсена от тежък вътрешен скандал поради одита - изводите му са оспорени не от различен, а от личния личен състав на основаната в Берлин компания за оценка на отбраната на човешките права и виновния бизнес.

Повечето сложиха под подозрение достоверността му в обява в формалния LinkedIn-профил на сдружението.
Те настояват, че инспекцията е „ следена и улеснена “ от създателя на компанията Маркус Льонинг и още един изпълнителен шеф – Кристиян Еверт.„ Техническият одит в оборудването е осъществен от двама китайски юристи и е следена на място от Кристиан Еверт. Никой различен член на екипа от Löning не е взел участие, не е подкрепял или допълвал този план “, се споделя в изказването на чиновниците, оповестено скоро след оповестяването на констатациите от одита на 5 декември.
Проблемтъ стигна до институционално равнище в Европейски Съюз. Служители на Европейската комисия предупреждавт, че в случай че има някакви подозрения по отношение на трудовите стандарти в даден район, европейските компании би трябвало да се реалокират другаде.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР