Волфсбург обяви привличането на Кевин Мбабу, който в последните близо

...
Волфсбург обяви привличането на Кевин Мбабу, който в последните близо
Коментари Харесай

Волфсбург привлече национал на Швейцария

Волфсбург разгласи привличането на Кевин Мбабу, който в последните близо три сезона е част от Йънг Бойс (Берн). Десният бек, който има опит и в шампионатите на Англия и Шотландия, подписа контракт за период от четири години с тима на “вълците”. 24-годишният футболист е национал на Швейцария, а с изключение на за Йънг Бойс е играл още за Сервет (Женева), Нюкасъл и Рейнджърс.

Основната позиция на Мбабу е като десен бранител, само че при нужда може да играе още в центъра на защитата, както и като ляв бек. Очаква се Йънг Бойс да прибере сериозна облага от този трансфер, тъй като през 2017 година закупи Кевин за едвам 120 000 евро от Нюкасъл, а сега пазарната му цена е към 10 милиона евро.

The Wolves have secured the services of Switzerland right-back @Kevin_Baboo, who joins the club on a four-year contract from Swiss champions @BSC_YB. Welcome, Kevin! #VfLWolfsburg pic.twitter.com/j9fuKN3quP
— VfL Wolfsburg EN (@VfLWolfsburg_EN) April 25, 2019
Мбабу има 28 мача и един гол във всички шампионати за първенците на Швейцария от началото на сезона. През 2018 година дебютира за националния тим на страната и до момента е записал 4 мача за представителния отбор, като преди този момент поредно извървява пътя през всички гарнитури при подрастващите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР