Волейболният отбор на Левски обяви привличането на 28-годишния бразилски централен

...
Волейболният отбор на Левски обяви привличането на 28-годишния бразилски централен
Коментари Харесай

ВК Левски се подсили с бразилец за новия сезон

Волейболният тим на Левски разгласи привличането на 28-годишния бразилски централен блокировач Майкон Морейра, който ще носи екипа на " сините " през идващия сезон.

Договорът на Морейра ще бъде за период от 1 година, а неговата задача ще бъде да размени в Левски Лазар Бучков, който взе решение да замине за Съединени американски щати, където ще играе в колежанското състезание за тима на университета Лонг Бийч.

Майкон Морейра идва у нас, откакто през предишния сезон игра за гръцкия Кифисия, с който приключи на 5-о място в локалното състезание. В своята кариера до момента централният блокировач е играл още за тимове от Бразилия, Катар, Франция и Румъния.

" Майкон Морейра е роден на 9 август 1994 година Центърът започва своята кариера в родината си с екипа на Сао Каетано през сезон 2014/2015. В същата акция е част и от катарския Ал Шамал.

От 2015 до 2018 година играе за бразилския Карамуру ". През 2017 година с него печели шампионата на Суперлига " Б ".

През сезон 2018/2019 дебютира в Европа с екипа на френския Сен Назар. За него се състезава до 2021 година, когато минава в румънския Бая Маре.

През миналия сезон Майкон Морейра бе в състава на гръцкия Кифисия, с който приключи на 5-о място в шампионата ", написаха от ВК Левски.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР