Волейболният национал Цветан Соколов и шампионът на Италия Кучине Лубе

...
Волейболният национал Цветан Соколов и шампионът на Италия Кучине Лубе
Коментари Харесай

Летящ Цецо Соколов с 20 точки и класира Лубе на финал за Суперкупата на Италия

Волейболният национал Цветан Соколов и първенецът на Италия Кучине Лубе (Чивитанова) ще играят на финала за Суперкупата на страната. Цецо Соколов и компания надиграха " дрийм тийма " на Азимут (Модена), воден от българския треньор Радостин Стойчев, с 3:1 (16:25, 25:19, 25:23, 25:22) в първия полуфинал от финалната четворка на шампионата, игран довечера пред над 4000 фенове в зала " Еуросуоле Форум ".

Така Лубе детронира тима на Модена, който завоюва трофея през последните две години. Волейболистите на Лубе ще играят за Суперкупата на Италия за първи път от 2014 година, когато я завоюваха. Това може 5-и сходен трофей за отборът от Чивитанова. На финала първенците ще спорят с спечелилия от втората полуфинална среща сред Диатек (Тренто) и Сър Сейфти Конад (Перуджа), която стартира по-късно. Финалът е на следващия ден (8 октомври) от 19,00 часа българско време, а преди този момент от 16,00 часа ще бъде срещата за 3-о място.

Цецо Соколов изигра доста мощен мач за Лубе и заби 20 точки (2 блока, 1 ас и 49% успеваемост в атака) за успеха . Османи Хуанторена добави още 17 точки (2 блока, 1 ас, 67% успеваемост в офанзива и 46% съвършено посрещане) за триумфа. За Модена Джулио Саби (1 блок, 3 аса и 52% успеваемост в атака) и френската звезда Ървин Нгапет (2 блока, 2 аса, 54% успеваемост в офанзива и 39% съвършено посрещане) осъществиха 17 и 16 точки, само че и това не оказа помощ за победа.

ГАЛЕРИЯ от мача ЛУБЕ - МОДЕНА 3:1 - ТУК!!!







Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР