Волейболните клубове - участници в Суперлигата, съвместно с ръководството на

...
Волейболните клубове - участници в Суперлигата, съвместно с ръководството на
Коментари Харесай

НВЛ отчете успешен сезон в Суперлигата, залага се на българските играчи за предстоящия шампионат

Волейболните клубове - участници в Суперлигата, взаимно с управлението на НВЛ и НСКВ организираха работна среща, на която разискаха старта на идното състезание, както и някои промени. Преди разискванията, президентът на НВЛ Мина Николова връчи публично пред всички купата за извоюваното трето място в шампионата на старши-треньора на ВК ЦСКА Сашо Попов.

Решено бе шампионата през новия сезон 2019/20 да започва на 19-20 октомври, а седмица по-рано да се организира мач за Супер купата сред първенеца " Нефтохимик " и носителят на Купата на България " Хебър " (Пазарджик).

" Формулата се резервира, като с клубовете се обединихме към концепцията да разтеглим сезона до края на месец април, като съобразим, несъмнено регламента с интернационалния календар. Между двата полусезона ще се организира шампионатът за Купата на България. Този сезон, а и идващият тимовете ще могат да употребяват до двама чужденци по едно и също време на игрището, без това да лимитира броят на картотекираните състезатели от Европейски Съюз.

“Идеята е ясна - да се залага главно на българските играчи ", разяснява пред volleyball.bg президентът на НВЛ Мина Николова. " В тази връзка, с цел да се развиват школите, каквато е и политиката на БФВ, от новия сезон всеки клуб в Суперлигата е длъжен да взе участие в шампионатите при подрастващите - младежи, кадети и прекадети. Това са трите възрасти под представителните тимове. Миналата година условието бе за две селекции, само че в този момент разширяваме " пирамидата ". По този метод, освен ще притеглим още деца към нашия спорт, само че и ще бъде от изгода за мъжките тимове да разчитат на собствен артикул в идващите години ", добави изпълнителния шеф на БФВ Станислав Николов.

Другата забавна смяна е въвеждането на едно наложително техническо спиране на 12-а точка. Обект на коментар бе и включването на така наречен " зелен картон ", който се дава на играчи за проявен феърплей.

При потреблението на системата за видео повтаряне по време на срещите пък отпадат страничните съдии. " Опцията да има по едно и също време видео повтоление и лайнсмени въпреки всичко остава. Клуб би трябвало да съобщи странични съдии в период до 72 часа преди дадена среща и НСКВ ще обезпечи такива, които са отвън съдийската гилдия на града-домакин. За всички останали дуели от Суперлигата, страничните съдии остават. За плейофния стадий, лайнсмените ще се назначават от НСКВ ", изясни Председателят на съдийската комисия Пенчо Ангелов.

НВЛ регистрира един извънредно сполучлив добър сезон, с нараснало качество на волейболната игра, както и огромен интерес от срана на спонсори, медии и рекламодатели. Представителите на волейболните клубове се сплотиха в мнението, че би трябвало да се минимизират отрицателните обстановки във волейбола и да се основават предпоставки за още по-голям феърплей. В тази връзка, за повишение на глобите по отношение на треньори, състезатели и публични лица, една от ограниченията, която се взима е, при насъбрани 4 жълти картони от даден играч, той към този момент ще изтърпява автоматизирано и един мач отнемане от спортни права, както и санкция от 200 лв.. Същата глоба се отнася и за хората от треньорския щаб. След всеки дуел от шампионата, треньорът на отбора-победител ще афишира играча на мача.

Абсолютно наложително става потреблението на статистическия програмен продукт " Дата Волей " за резултати в действително време. На база статистиките от срещите ще бъде определяна идеална 6-ца след всеки кръг. Накрая на сезона, ще има самостоятелни награди за най-хубавите по детайли.

С цел по-добра работа при възникването на проблеми и обстановки, ще бъде одобрена Работна група от 5 члена, в която ще има представители на УС на БФВ, НВЛ, Дисциплинарна комисия и НСКВ. Тя ще взема решения и подхваща съответни дейности при зародил проблем от всевъзможен характер- от учредителен и спортно-технически до държание на съдии и делегати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР