Волейболистките на Варна-ДКС взеха сребърните медали в турнира за Купата

...
Волейболистките на Варна-ДКС взеха сребърните медали в турнира за Купата
Коментари Харесай

Дамите на Варна-ДКС със сребърните медали в турнира за Купата по волейбол

Волейболистките на Варна-ДКС взеха сребърните медали в шампионата за Купата на България за дами. На финала в Бургас те бяха надиграни от Марица (Пловдив) с 3:0 (25:17, 25:23, 25:23).

Възпитаничките на Стоян Гунчев доближиха за първи път до край за Купа България, като вършат възходяща последователност, откакто предишния сезон отпаднаха на полуфинали.

Получи се оспорван и динамичен мач, който предложи доста страсти и завладяващи моменти и  бе заслужен за край в конкуренцията. Варненки оказаха оптималната опозиция на шампионките и много ги затрудниха по пътя им към триумфа. Волейболистките на ДКС демонстрираха същински дух на бойци и не се предадоха до дъно, оповестява BGvolleyball.com. С това те загатнаха за своя капацитет, както и че ще се борят за медали в шампионата.

По-големият опит на Марица, както и класата ни отбора си споделиха думата и наклониха везните за крайната победа. Шампионките излязоха от всички сложни обстановки, като демонстрираха резистентност и дълга пейка, а с това не позволиха изненади.

За най-полезен играч (MVP ) бе определена волейболистката на Марица Александра Миланова.

Двубоят стартира равностойно и се стигна до 8:8, маричанки съумяха да тръпнат с разлика при 12:8. Стигна се до 18:11, а геймът беше извоюван от шампионките след блокаут на Ива Дудова за 25:17.

Втората част стартира по-добре за варненки, които поведоха с 6:3. Стигна се до 11:6 за девойките водени от Стоян Гунчев. Маричанки съумяха да изравнят при 15:15. състезателките на Борислав Крачанов дръпнаха с две точки при 23:21, а след сполучлива офанзива на Силвана Чаушева за 25:23 пловдивчанки взеха и втория гейм.

Третият гейм стартира още веднъж с преднината за ДКС Варна и при 8:4 Борислав Крачанов изиска спиране. Варненки водеха и в средата на гейма при 15:12. Както и във втория гейм Жълто-сините съумяха да изравнят с 15:15, а по-късно шампионките и поведоха с две точки при 17:15. Стигна се до 23:19, а след неточност на Майа Ангелова от сервис мачът завърши след 25:23 и маричанки завоюваха трофея за седми пъти, защитавайки Купата от предходната година.

 

Старши-треньорът на Варна ДКС Стоян Гунчев изрази удовлетворение от показаното от неговите състезателки.  " Определено съм удовлетворен. Бориха се девойките. Играха почтено. Противопоставиха се на най-силния тим у нас. Доволен съм, тъй като за доста малко време свършихме чудесна работа. За нас беше доста значимо да стигнем до край за Купата. Знаехме, че ще е доста мъчно против Марица, въпреки всичко това е първенецът на България. Но съм прелестно сюрпризиран, състезателките ми играха доста добре. Имахме нашите шансове за освен това. Вторият гейм ние го изтървахме. Пет шест леки топки ни пуснаха, това беше главен миг. Наклони везните в интерес на противника, само че съм удовлетворен от целия мач ", съобщи той след срещата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР