Волейболистките на Марица допуснаха обрат от 2:0 до 2:3 (25:21,

...
Волейболистките на Марица допуснаха обрат от 2:0 до 2:3 (25:21,
Коментари Харесай

Обрат отдалечи волейболистките на "Марица" от мечтата в Шампионската лига

Волейболистките на " Марица " позволиха поврат от 2:0 до 2:3 (25:21, 25:18, 22:25, 20:25, 14:16) против " Енисей " (Красноярск) в първата среща от третия кръг в Шампионската лига. Пловдивчанки започнаха доста мощно вкъщи, само че не можаха да създадат решителната стъпка и се отдалечиха от фантазията за влизане в групите на шампионата.

Треньорът Иван Петков съобщи, че желае в реванша в Русия тимът му да довърши това, което е бил почнал.

" Започнахме да посрещаме нерешително. Сервисът ни спря да бъде деен. Трябваше да го рискуваме повече, с цел да изкара " Енисей " в по-трудна обстановка при организирането на офанзивите. Не успяхме да обезвреждаме техните крайни нападатели. В третия и петия гейм в най-важните моменти нямахме и шанс. Нормално е да има съмнения на моменти, само че при загуба от 2:0 до 2:3 би трябвало да създадем промени в дните до реванша. Отиваме да играем за победа в Русия ", добави той.

След безапелационно извоюваните два гейма първоначално, " Марица " направи поврат от 13:16 до 21:19 в третия гейм и се приближи до чиста победа. Рускините обаче съумяха да се спасят и понижиха.

 Обрат отдалечи волейболистките на
© cev.lu

" Енисей " държеше самодейността в четвъртата част и изравни. В тайбрека рускините водеха с 9:6, само че " Марица " направи поврат за 12:11. По-опитният тим въпреки всичко съумя да завоюва мача.

Нася Димитрова и Кремена Каменова станаха най-резултатни за българския първенец с по 21 точки. За гостите Мария Фролова направи 22. Реваншът в Русия е на 11 ноември от 12.00 часа.

Крайният победител се класира за групите в Шампионската лига, а изгубилият ще играе във втория по мощ шампионат в Европа - CEV Cup.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР