Волейболистите на Дея спорт (Бургас) стартираха с успех в третия

...
Волейболистите на Дея спорт (Бургас) стартираха с успех в третия
Коментари Харесай

Дея спорт стартира с успех за Купата на претендентите

Волейболистите на Дея спорт (Бургас) стартираха с триумф в третия по мощ европейски шампионат - Купата на кандидатите. Състезателите от морския град се постановиха над Триглав (Кран) с 3:1 (22:25, 25:22, 25:22, 25:22) в първия дуел посред им, изигран на словенска земя.

На 1 ноември (сряда) е реваншът, който ще се организира в Бургас. На Дея са нужни смао два гейма, с цел да продължи напред в конкуренцията.

Срещата бе изпълнена с битка и много обрати, само че волейболистите, водени от Франческо Кадеду, постановиха волята си и взеха своето.

Бургазлии стартираха стремително (5:0) при серия на Матеуш Коща, след което продължиха да диктуват ситуацията. В основните моменти домакините набраха инерция и се приближиха на едвам точка. Впоследствие те съумяха да изравнят и да поведат, не позволявайки на Дея да направи поврат.

Във втория гейм българският отбор взе превес (3:1 и 6:3) и още веднъж бе преобладаващ. Този път хегемонията на бургазлии бе още по-очевидна и се откъснаха с голяма преднина. Във значимите моменти Триглав още веднъж съумя да съкрати дистанцията, само че не можа да преодолее Георги Братоев и съотборниците му.

В третата част двата тима бяха равностойни, след което Дея поведе. Към средата играта още веднъж се завърза, само че по-късно състезателите от Бургас взеха нещата в свои ръце и устояха. Въпреки опитите на съперника да се върне в игра, това не се случи.

Решителната четвърта част също потегли равностойно, само че словенците взеха превес (9:7 и 11:8). Гостите се доближаваха на точка, само че не можаха да извърнат. В основните моменти обаче Дея набра инерция и затвори сполучливо гейма и мача (3:1 гейма).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР