Волен Сидеров разкри по чий донос е бил арестуван през

...
Волен Сидеров разкри по чий донос е бил арестуван през
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА! Волен арестуван след донос на Иво Никодимов

Волен Сидеров разкри по чий донос е бил задържан напролет на 2020-а в пика на коронаужаса. Лидерът на „ Атака “ разгласява сигнал, подписан от… репортера в Българска национална телевизия Иво Никодимов, поради който стана клиент на прокуратурата по член 320 от Наказателен кодекс, касаещ закононарушения срещу реда и публичното успокоение.

Ето поста на Сидеров във фейсбук без редакторска интервенция:

Доносът на Иво Никодимов, по който прокуратурата повдигна обвиняване на Волен Сидеров през 2020 година Дни по-късно водачът на Атака беше нелегално арестуван по това обвиняване.

12 април 2020 година

Уважаеми госпожи и господа прокурори,

На 12 април съм един от дежурните в “Новини ” на Дирекция информация на Българска национална телевизия. Като дежурен репортер  имам задължението да проследявам публицистичната поща. Видно от препратеното до вас писмо, в 18: 12 ч. получихме известие от Политическа партия Атака, в което е представен водача на партията Волен Сидеров и като заглавие е изведено следното: „ Волен Сидеров: излезте всеобщо на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски! ”

С сътрудниците преценихме, че в писмото има данни за закононарушение по гл. 10: „ Престъпления срещу реда и публичното успокоение, член 320 от Наказателен кодекс ”

По тази причина и публицистичната преценка беше, че не следва да даваме естрада на сходна позиция.

Изпращам ви писмото, с цел да вземете отношение според вашата подготвеност. Позицията е оповестена и в разнообразни медии, видно от долните линкове.

Иво Никодимов, кореспондент в Българска национална телевизия

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР