Вокална група Радиодеца“ се представи в Международния онлайн фестивал на

...
Вокална група Радиодеца“ се представи в Международния онлайн фестивал на
Коментари Харесай

Вокална група „Радиодеца“ с участие в международен онлайн фестивал

Вокална група „ Радиодеца “ се показа в Международния онлайн фестивал на изкуството и науката „ Сент Дени “, Франция.

Фестивалът се организира от 18 до 23 Април 2021 година и в програмата взеха присъединяване седем страни от целия свят , като тази година определените деца бяха от Финландия, Съединени американски щати, Индия, Испания, Казахстан, България и Франция. Те имаха опция да се показват със своите артистични осъществявания, да вземат участие в научни конференции, онлайн разговори, игри и културен продан. 

14-тото издание на фестивала по традиция се провежда напълно от възпитаници на учебното заведение „ Сент Дени “ в град Льош. Идеята е деца и младежи от целия свят да показват своите умения от изкуството и науката, да срещнат участниците с културата на своята страна и да обменят опит, общувайки между тях. Фестивалът е номиниран от френското правителство за влиятелната премия „ Карл Велики “ на Европейския парламент за принос в развиването на младежта.

Досега участията на вокална група „ Радиодеца “ във фестивала се свързваха с голям брой концерти в приказния град Льош. Тази година, по отношение на епидемиологичната конюнктура, фестивалът на изкуството и науката се организира напълно онлайн, като по този метод децата откриха занимателен и адаптивен метод да го осъществят още веднъж. Вокална група „ Радиодеца “ се показа с:

Видеоматериалът на „ Радиодеца “ прoследява репетиционния развой на състава по време на рецесията с Ковид-19, а диригентът на групата Илина Тодорова споделя за работата им в епидемиологична конюнктура. Децата показаха и две свои песни. Едната от тях е най-новото им осъществяване на песента по фолклорни претекстове „ Пойдох на пазар “ в аранжимент на Валери Костов и със специфичното присъединяване на Теодосий Спасов. 

Представянето на вокална група „ Радиодеца “ в Международния фестивал за изкуство и просвета можете да наблюдавате на
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР