Вождовете победиха Сан Франциско 49ърс с 25:22 след продължение в

...
Вождовете победиха Сан Франциско 49ърс с 25:22 след продължение в
Коментари Харесай

Супербоул: Политика, музика и новият-стар шампион в американската...

" Вождовете " победиха Сан Франциско 49ърс с 25:22 след продължение в Супербоул LXIII в Лас Вегас. По този метод отборът завоюва трета купа в последните пет сезона, в четири от които доближи до финала на шампионата по американски футбол Супербоул, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

В воин за тима от щата Мисури се трансформира уайд рисийвърът Мекол Хардман, който улови шампионския пас от куотърбека Патрик Махоумс в продължението. Хардман означи тъчдаун от 3 ярда, с цел да донесе третия шампионски пръстен на Махоумс и на Анди Рийд като старши треньор на Канзас Сити.

До полувремето играта бе доминирана от мощното показване на отбраните и на двата тима. На почивката Сан Франциско водеше с 10:3, като разликата пристигна от тъчдаун на рънингбека Кришчън МакКафри. Изненадващо той пристигна след подаване, което обаче бе направено не от куотърбека на Найнърс Брок Пърди, а от уайдресийвъра Джауан Дженингс.

 

В третата четвърт на мача обаче Канзас Сити реализира поврат, откакто на собствен ред осъществя 10 безответни точки. Първият тъчдаун в мача за " вождовете ", който бе и единствен за тях в постоянното време, бе дело на уайдрисийвъра Маркез Валдес-Скантлинг.

 

В началото на четвъртата четвърт водачеството в резултата се смени още веднъж след тъчдаун на Джауан Дженингс, който хвана 10-ярдово подаване от Пърди. С него резултатът стана 16:13 в интерес на калифорнийския представител.

 

Найнърс можеха да поведат и с четири точки разлика, само че при осъществяването на спомагателна точка ударът на кикъра Джейк Мууди бе блокиран - нещо, което е извънредно извънредно, когато става дума за шутове за спомагателна точка.

 

Това даде опция на Канзас Сити да изравни с сполучлив фийлд гол на Харисън Бъткър по-малко от шест минути преди края.

 

В заключителните две минути двата тима си размениха по още един фийлд гол, с цел да стане резултатът 19:19, при който завърши и постоянното време.

Първо Мууди бе прецизен от 53 ярда при оставащи 1:53 минути, а по-късно със единствено 3 секунди от постоянното време Бъткър бе прецизен за Чийфс.

 

В продължението Сан Франциско получи правото на първо владеене. Основно посредством пробиви на Кришчън МакКафри Найнърс се придвижиха до деветия ярд в полето на съперника си, където обаче бяха спрени от отбраната на Канзас Сити. Това наложи осъществяване на фийлд гол, който Джейк Мууди трансформира в нови три точки за 22:19.

Патрик Махоумс и Канзас Сити Чийфс имаха правото да последната дума в мача и съумяха да отбележат тъчдауна, който да им донесе успеха. Самият Махоумс с отиграване по земя резервира живи очакванията на отбора си за втора поредна купа, откакто трябваше да вземе с тичане четвърти даун за един ярд.

Пас кък другата звезда на отбора - Травис Келси, пък приближи " вождовете " на единствено три ярда от ендзоната на Сан Франциско, след което Махоумс откри и Хардман, който изцяло непокрит осъществя шампионските шест точки за отбора си.

 

Патрик Махоумс приключи срещата с 34 точни подавания от 46 опита за общо 333 ярда. Той направи два тъчдауна, а веднъж негово подаване бе пресечено от отбраната на Сан Франциско. Неговият противник Брок Пърди изигра мач без неточности, само че направи единствено едно подаване за тъчдаун. Пърди направи 23 завършващи подавания от 38 опита за общо 255 ярда.

 

За " Най-полезен състезател " в мача бе определен Патрик Махоумс. Във визитката си 28-годишният куотърбек към този момент има 3 трофеи, 3 награди за МВП на Супербоул, както и още две награди за " Най-полезен състезател " в постоянния сезон.

 

Сан Франциско пък пропусна да вземе реванш от Канзас Сити и Махоумс за провалянето си с 20:31 в Супербоул LIV.

 

Алиша Кийс се причисли към Ъшър като неочакван посетител по време на шоуто сред полувремената на финала на шампионата по американски футбол " Супербоул " и изпя песента си " If I Ain`t Got You ", стоешком до пиано по средата на терена, което приличаше на алена нереална статуя, съобщи Асошиейтед прес.

 

След това тя изпя дружно с Ъшър дуета им " My Boo ". 

 

Ъшър стартира шоуто си на полувремето в жанр Лас Вегас - заобиколен от шоугърли и други ефектни танцьори, и загърнат в екстравагантна мантия с пера.

Певецът има 9 шлагера, достигнали номер 1, и 18, стигнали до челната десетка на класацията на " Билборд " от 1997 година до момента. 44-годишният реализатор е осемкратен притежател на премия " Грами ", показва АП.

" Супербоул " означи следващото пето партньорство сред Националната футболна лига и продуцента Джей Зи. През 2023 година звезда на шоуто бе Риана. Това беше и първата година със спонсорство от страна на " Епъл мюзик ".

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговият избирателен екип дебютираха в обществената мрежа " Тик Ток " , като задачата е да бъдат привлечени младите гласоподаватели в Съединени американски щати, предадоха международните организации. Кампанията на Байдън разгласява къс клип в акаунта си в обществената мрежа.

 

Във видеото, споделено в акаунта на акцията на Байдън - @bidenhq, президентът демократ визира в лековат жанр разнородни въпроси, от политиката до американския футболен шампионат. Когато е запитан дали избира самият Супербоул, или спектакъла сред полувремето, Байдън декларира, че избира спортната демонстрация. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР