Военновъздушните сили на Украйна може да започнат използването на изтребители

...
Военновъздушните сили на Украйна може да започнат използването на изтребители
Коментари Харесай

Киев се надява да хвърли в бой американските Ф-16 още през зимата

Военновъздушните сили на Украйна може да стартират потреблението на изтребители F-16 в бойните дейности още тази зима, оповестява американският вестник The Wall Street Journal, като се базира на запазили анонимност представители на военното управление на Киев.

Ако образованието на водачите " стартира този или идващия месец, дребен брой летци може да са подготвени до февруари “. Според формалните лица, представени от вестника, американските експерти имат опция да обучат група от не повече от 10 водачи, които приказват британски, в границите на пет месеца.

 

По данни на WSJ те ще бъдат изпратени за образование във военновъздушна база в Аризона. Междувременно други украински летци ще минават езиков курс в база в Сан Антонио.

Изданието акцентира, че американските чиновници са по-предпазливи в оценката на вероятните периоди за началото на потреблението на F-16 от украинската войска. В тази връзка се напомня, че с изключение на образование на водачите е належащо да се основат условия за логистична поддръжка на изтребителите.

 

Част от представителите на Вашингтон предвиждат, че " украинците ще могат да стартират бойно потребление на F-16 в средата на 2024 година, а евентуално и доста по-късно “, отбелязва WSJ.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР