Военновъздушните сили на Швеция, Норвегия, Финландия и Дания се споразумяха

...
Военновъздушните сили на Швеция, Норвегия, Финландия и Дания се споразумяха
Коментари Харесай

Скандинавия гради единна ПВО отбрана срещу руската агресия

Военновъздушните сили на Швеция, Норвегия, Финландия и Дания се споразумяха да основат обща северна система за противовъздушна защита, която да противодейства на " възходящата опасност " от страна на Русия. Това заяви английският вестник " Гардиън ".

Според изданието, позоваващо се на изказвания на въоръжените сили на тези страни, командирите на техните Военновъздушни сили са подписали декларация за желание да употребяват изтребителите си като обединен флот, въз основа на към този момент известните способи на деяние в границите на НАТО.

Датските военновъздушни сили обявиха, че крайната цел на тази декларация е да бъдат в положение да работят дружно като обединени сили, разработвайки скандинавска идея за взаимни въздушни интервенции, учредена на методологията на Северноатлантическия алианс.

Сътрудничеството ще включва интегрирано командване и надзор , оперативно обмисляне и осъществяване, гъвкаво разрастване на силите, взаимно наблюдаване на въздушното пространство и образование.

По-рано Андрес Першон, заместник-командир на шведските военновъздушни сили, съобщи, че при положение на война с Русия финландските военновъздушни сили биха могли да се реалокират в Швеция .
 Foreign Policy: Русия незабавно трансферира войски от Балтика и Скандинавия в Украйна
Foreign Policy: Русия незабавно трансферира войски от Балтика и Скандинавия в Украйна

Нова тактика на Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР