Военновъздушните ни сили прехванаха и приземиха малък самолет на в

...
Военновъздушните ни сили прехванаха и приземиха малък самолет на в
Коментари Харесай

Военновъздушните ни сили прехванаха и приземиха самолет. Пилотът: Нямам представа защо

Военновъздушните ни сили прехванаха и приземиха дребен аероплан на в сряда (13 юли). Пилотът на самолета, прехванат и партерен от Военновъздушни сили - Валери Илиев, дефинира случая като досадна неточност. Мъжът е инструктор от частна школа за летци в село Бохот.

„ Нямам визия за какво бях прехванат. При осъществяване на учебно-тренировъчен полет през вчерашния ден към 16.00 ч. заради механически проблеми в радиостанцията се качих на самолета, с цел да го тествам. Не съм ходил до Свищов, а изпълних задача на към 20 км от летището в Бохот, след което бях прехванат от аероплан на Военновъздушни сили ", описа в ефира на Илиев.

В четвъртък към 17.42 ч. дежурните сили и средства от състава на Военновъздушни сили са били приведени в деяние за осъществяване на задача „ Air Policing “ по самолет-нарушител.

Според източници на NOVA водачът трябвало да съобщи полета си нa военното летище в Долна Митрополия, само че не го е направил. По думите му вчерашното осъществяване е било "недобро ".

„ Не съм извършител, информацията не се дава от България, а от командването на НАТО. В авиацията съществува пространство G - сегмент от въздушното пространство до избрана височина, в която всеки един притежател на летателно средство може да извършва полети, без да се обажда на който и да било. Аз постоянно се обаждам. Не съм нарушил никакви закони, нито съм бил причина за суматоха ", безапелационен бе Илиев.

Той добави, че след прехващането са се изсипали всички вероятни служби. "Бях отведен в полицията и бях арестуван през вчерашния ден от 16.00 ч. до преди половин час. Снеха ми показания. Ще предявя претенции. Това нарушава свободата ми и петни името ми ", съобщи той.

Целия диалог гледайте във видеото
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР