Военното присъствие на Русия в Запорожката атомна електроцентрала в Южна

...
Военното присъствие на Русия в Запорожката атомна електроцентрала в Южна
Коментари Харесай

Русия: Контролът ни върху Запорожката АЕЦ предпазва от Чернобилски сценарий

Военното наличие на Русия в Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна е гаранция против " Чернобилски сюжет ". Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, визирайки нуклеарната злополука от 1986 година, оповестява " Ройтерс ".

Вчера представителят на съветското външно министерство Иван Нечаев дефинира като за демилитаризация на региона към атомната централа.

По-рано през август генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и " отбягване на всяко друго разполагане на военни сили или военно съоръжение на тази територия ". Той също по този начин съобщи нуждата да се спрат всички военни дейности в региона на АЕЦ и да не се нападат оборудванията на централата и покрайнините.

Запорожката АЕЦ - най-голямата в Европа, беше завладяна от Русия по време на нахлуването й в Украйна. В последните 10 дни обстрелът в региона на централата е съвсем всекидневен, като и Москва, и Киев се упрекваха взаимно, че основават предпоставки за нуклеарна повреда.
 Русия отхвърли предлагането на Организация на обединените нации за демилитаризиране на Запорожката АЕЦ
Русия отхвърли предлагането на Организация на обединените нации за демилитаризиране на Запорожката АЕЦ

Това излагало централата на по-голям риск, съгласно Москва

Киев отхвърля да е нанасял удари по оборудванията на централата и твърди, че съветските войски организират " интервенции под непознат байрак " и сами я обстрелват, с цел да обвинят Украйна.

От своя страна непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя предизвести, че демилитаризацията на Запорожката АЕЦ, препоръчана от генералния секретар на Организация на обединените нации, ще я направи по-уязвима, защото че съветските войски " охраняват " централата, в това число от терористи.

Впоследствие от окупационната администрация на Запорожка област обявиха, че управлението на Организация на обединените нации и ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз би трябвало да разгласят не демилитаризация, а да вкарат режим на тишина и да плануват освен наказания за нарушаването му, само че и най-строги наказания за обстрел на атомни електроцентрали.
 Зеленски изиска Организация на обединените нации да подсигурява сигурността на Запорожката АЕЦ
Зеленски изиска Организация на обединените нации да подсигурява сигурността на Запорожката АЕЦ

Украинският водач разиска с Антониу Гутериш " нуклеарния шантаж " на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР