Военнослужещите са хора с кауза. Родолюбието, честта, вярата в бъдещето

...
Военнослужещите са хора с кауза. Родолюбието, честта, вярата в бъдещето
Коментари Харесай

Началникът на отбраната увери: Армията е на поста си и изпълнява своите задължения

Военнослужещите са хора с идея. Родолюбието, достойнството, вярата в бъдещето на страната са главните мотори, които ни дават сили да вървим напред. Намираме се пред доста тествания, само че българската войска е на своя пост. Намираме се в трансформационен развой, само че процесите вървят по този начин, както би трябвало – хората са стимулирани и ще продължат да извършват отговорностите си. Това разяснява пред bTV началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

„ Борбата за човешки запас е във всеки бранш на стопанската система. Като детайл на страната ние също ме подвластни на тези процеси и забавянето на модернизацията на българската войска не спомага за превъзмогването на некомплекта. Ние търсим освен хора, които могат да намерят личностно и професионално развиване, само че и хора с идея. За хора с идея трябват подобаващи условия, модерни технологии, системи за въоръжение в българската войска – с цел да можем да запазим човешкия капацитет. Борбата е освен за некомплекта, а и да запазим хората в строя. Модернизация без хора е невъзможна “, сподели още той.

МиГ-29 ще служат и ще летят докато са нужни, до момента в който дойдат новите самолети F-16. Процесите на рационализация са мудни. В ход са процедурите. Инвестиционната стратегия ще даде нужния подтик на армията, че потребностите са ѝ припознати, уточни адмирал Ефтимов.

„ Искаме да покажем на народа, че сме тук и изпълняваме отговорностите си “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР