Военнослужещите и техниката се въвеждат допълнително за подпомагане на органите

...
Военнослужещите и техниката се въвеждат допълнително за подпомагане на органите
Коментари Харесай

По искане на МВР: МО засилва охраната на държавната граница

Военнослужещите и техниката се вкарват в допълнение за подкрепяне на органите на Министерството на вътрешните работи при защитата на държавната граница и за противопоставяне на нелегално нахлуване на мигранти на територията на страната. Усилването на защитата на границата е считано от през днешния ден до 8 ноември.

 

С това присъединяване на Министерството на защитата в подпомагането на органите на Министерство на вътрешните работи по защитата на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на към 430 военнослужещи с към 90 единици техника, оповестиха още от ведомството.

 

Армията оказва помощ за защита на нашата граница. Ако се наложи, ще изпратим и още военнослужещи, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев преди дни. Според него предстоящият мигрантски напън не би попречил на влизането на страната ни в Шенген. Мисля, че всички схващат сегашната обстановка и изискванията, при които би трябвало да подсигуряваме защитата на границата. Ще създадем всичко допустимо да я подсигуряваме, уточни Тагарев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР