По данни на метеоролозите над града са се изсипали 40

...
По данни на метеоролозите над града са се изсипали 40
Коментари Харесай

След потопа в Плевен: Какви са щетите?

По данни на метеоролозите над града са се изсипали 40 литра на квадратен метър за малко повече от половин час. Пострадали са и доста публични здания, измежду тях и домове за деца.

 

„ Дъжд с градушка, вятър и гръмотевици, всичко в едно, сякаш пъкълът беше слязъл тука в Плевен “, споделя Лазар Димитров, представен от бТВ. Много коли закъсаха в потопа, служители на реда помагаха на изпадналите в неволя хора. Бедстващи са изнасяни на ръце.

 

„ Водата, която се постановяваше да прекосяваме пешком, да оказваме помощ на хората, които бяха върху колите се качили, тя доближаваше на равнището на гърдите ни тук-там “, споделя старши контрольор инспектор Ивайло Диков от плевенската полиция.

 

„ Имаше и дребни деца, възрастни хора, всичките уплашени, изнесохме ги на място, което беше изсъхнало, без вода “, добавя младши контрольор Борислав Шушутев.

 

Залят е Домашният обществен патронаж. Вместо да готвят, чиновниците чистят. А 400 нуждаещи се остават без топла храна неразбираемо докога.

 

Река излезе от корито си и наводни приземни етажи и дворове на къщи във видинското село Делейна, заяви Българска национална телевизия по-рано през днешния ден. Нивото на река Делейнска внезапно се е покачило към два часа тази заран. Придошлите води са залели приземни етажи и дворове на повече от 10 къщи. На места водата е достигнала над метър, споделиха в селото.

 

Хората са се преместили на горните етажи в жилищата и няма потърпевши. Три екипа на видинската пожарна работа са съдействали за спиране на електричеството и пренасяне на движимости от наводнените елементи на парцелите.

 

Продължава отводняването на изби и дворове. Социални чиновници са направили списък на вредите, съобщи кметът на община Брегово Илиян Бърсанов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР