Военноморските сили обявиха конкурс за сто работни места във формированията

...
Военноморските сили обявиха конкурс за сто работни места във формированията
Коментари Харесай

Търсят се кандидати за морски командоси, вижте какви са изискванията

Военноморските сили оповестиха конкурс за 100 работни места във формированията си във Варна и Бургас. 75 са вакантните длъжности за матроси в морската столица, а останалите 25 – в южния град.
15 от свободните работни места са за Силите за специфични интервенции на Военноморски сили, уточни командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Той разкри какви заплати ще получават кадровите военни и какви са условията за назначение на работа като матрос в бреговите подразделения и корабните екипажи.
Кандидатите минават 3 равнища на изпитване. Първото е физически тест, който включва избран брой лицеви опори и коремни преси за време, 1000 метра крос и 100 метра спринт.
Вторият тест е за обща просвета, като се изискват приблизително обучение и знания по български език и литература, математика, логичност, история на България и компютърна просветеност. Третото изпитване съставлява медицински и психически проби. Преминалите трите тествания се позволяват до събеседване.
Малко по-сериозни са физическите условия за претендентите да попълнят спецчастите на флота. Желаещите да станат командоси се тестват на 5 км крос, тичане 10х10 метра (совалка), плуване на километър разстояние, настрана 100 метра свободен жанр и 25 метра плуване под вода.
Кандидатите за кадрови военни би трябвало да са на възраст до 28 години. В армията като матроси или бойци могат да служат до 46-годишна възраст. Няма ограничавания за пол, само че физическите условия за дамите са разнообразни от тези за мъжете.
Стартовата заплата за матрос е 700 лв., само че с надбавките за храна и други става към 900 лв.. Допълнително има надбавки, които могат да вдигнат заплатата с още 25 на 100.
„ Кандидатите могат да разчитат на една сигурна специалност, която ще им донесе наслаждение, чест и достойнство”, съобщи контраадмирал Петев. По думите му комплицирана задача е в днешния консуматорски свят да се опитваме да пропагандираме нашите морални полезности. "Но това е единственият правилен път, в случай че желаем България да има бъдеше ", уточни командирът на Военноморски сили.
Набирането на матроси за Военноморски сили е част от национална осведомителна акция „ Бъди боец “ на Министерството на защитата. Тя се организира в 29 града, като на 10 април ще се организира във Варна с присъединяване и на Сухопътни войски, Военновъздушни сили, 68-ма бригада „ Специални сили “ и Военна полиция.
Програмата включва проява на интервенция по преодоляване на транспортен съд, завзет от терористи. Демонстрацията ще се организира от 15.00 до 15.30 часа в региона на пристанището. В нея ще се включат вертолет „ Пантер” от морската авиобаза „ Чайка”, катер и бързоходни лодки.
В сряда жителите ще могат да се качат и прегледат минен ловджия „ Цибър” на Морска гара (от 12.00 до 14.30 часа). Пред входа на Морската градина пък ще бъдат показани въоръжение и бойна техника.
Варненци ще могат да прегледат от близко „ пустинните котки” на Военна полиция и водолазна лодка (16.00 - 18.30 часа). от Клуб „ Миноносец” пък ще покажат мостри на остаряло оръжие и униформи от началото на предишния век.
От 18.30 до 20.00 часа в зала 1 на ФКЦ ще има концерт на Представителния отбор на Въоръжените сили и Националната гвардейска част и Представителния духов оркестър на Военноморски сили.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР