Военноморските сили на САЩ са унищожили три малки лодки на

...
Военноморските сили на САЩ са унищожили три малки лодки на
Коментари Харесай

Военноморските сили на САЩ унищожиха лодки на хутите в Червено море след опит за отвличане на кораб

Военноморските сили на Съединени американски щати са унищожили три " дребни лодки " на хутите, които са се пробвали да завладяват транспортен съд в Червено море . Това оповестиха американските военни в неделя, представени от Би Би Си.

Новината идва на фона на редица в Червено море на кораби, които съгласно тях са свързани с Израел . В три случая на борда на отвлечените от тях кораби имаше българи.

Четири лодки на хутите са обстрелвали кораба Maersk Hangzhou, който е регистриран в Сингапур, само че се ръководи от датска компания, оповестиха Съединени американски щати в неделя.

Хеликоптери от намиращите се наоколо американски военни кораби са се отзовали на сигнал за злополучие. След като те също са били обстрелвани, са потопили три от лодките " при самоотбрана ".

Членовете на екипажа са били убити, а четвъртият кораб е съумял да избяга.

Това е второто нахлуване против кораба Maersk Hangzhou в границите на 24 часа, откакто в събота той беше нападнат с ракети.

Хутите атакуват кораби в Червено море от ноември. През ноември и бяха завладяни в Червено море от хутите. И в двата случая на борда на. В началото на декември беше високомерен и, плаващ под малтийски байрак.

Атаките в района доведоха до повишение на напрежението и скок на цените на цените на петрола на международните пазари.

Един от най-важните морски направления за международната търговия минава през Червено море. Той води до Суецкия канал. Затова в района бяха изпратени американски и английски военни кораби.

Миналата седмица Съединени американски щати за пръв път за офанзива с дрон против японски танкер, пренасящ химикали в Индийския океан. В началото на декември Съединени американски щати и Англия за ролята му в нападенията над кораби в Червено море. Причината е, че се счита, че точно Иран поддържа йеменските хути.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР