Военно-промишленият комплекс на САЩ има 300 уязвими места, което се

...
Военно-промишленият комплекс на САЩ има 300 уязвими места, което се
Коментари Харесай

Пентагонът: Лидерството на САЩ във военната индустрия е под заплаха


Военно-промишленият комплекс на Съединени американски щати има 300 уязвими места, което се отразява отрицателно върху въоръжените сили на страната. Това се споделя в отчет на Министерството на защитата, квалифициран по предписание на президента Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС. Той бе показан в петък на президента от зам-министъра на защитата Патрик Шанахан, заяви прес-службата на Белия дом.

Пълният лист на 300-те уязвими места с съответни елементи има единствено в засекретеното приложение към отчета. В незасекретената част на документа се изброени проблемите за дефицита на надеждни източници на редки метали, нужни за производства военно съоръжение като радари, а също лимитирани запаси от материали за военните униформи и военни палатки.

Авторите на документа показаха, че фирмите на американския ВПК се „ сблъскват с невъобразим набор от провокации ”, които лимитират качествата им бързо да създават самолети, аварийни елементи и друга военна техника. Този аспект има кардинално значение за противопоставяне против " нападателната промишлена политика " на конкурентните страни.

Сред тези страни изключително място в отчета се отделя на Китай. В Пентагона считат, че китайското държавно управление организира " нападателна икономическа политика ", употребявайки монопола си върху някои основни естествени запаси като редките метали. Освен това опасност съставлява прехвърлянето на производството от Съединени американски щати в страни с по-ниско възнаграждение на труда, „ такива като Индия и Китай ".

" В рамките на своята политика на промишлена експанзия Китай принуди доста американски компании да реалокират своите подразделения, занимаващи се научно-изследователски и опитно-конструкторски работи, в подмяна на достъпа до китайския пазар. Когато развиването на софтуерните нововъведения се реалокира в чужбина, се трансформират правила на интелектуалната благосъстоятелност, а това ще пречи на достъпа на Съединени американски щати до „ напредничави технологии на произвеждане и като цяло ще намали нашата конкурентоспособност. Застрашено е водачеството на Съединени американски щати в такива браншове на индустрията на бъдещето като разработки в областта на изкуствения разсъдък, квантовите компютри и робототехниката ", споделя се в документа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР