Военно-политическият кабинет на Израел одобри вечерта на седми октомври прехода

...
Военно-политическият кабинет на Израел одобри вечерта на седми октомври прехода
Коментари Харесай

Израел обяви, че влиза в състояние на война

Военно-политическият кабинет на Израел утвърди вечерта на седми октомври прехода на страната към " положение на война "  и приемането на съответните произлизащи от това ограничения. Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи още нощес в послание към жителите, че Израел към този момент е в положение на война - след огромното нахлуване на бойците от радикалната ислямистка организация Хамас от линията Газа.

Светът поддържа Израел

Бойците на Хамас - придвижването, което Европейски Съюз, САЩ и Израел дефинират като терористична организация - нанесоха серия ракетни удари по израелска територия сутринта на седми октомври, след което членове на групировката проникнаха в израелски обитаеми места, където се стигна до сражения. В отговор Израел стартира контратерористична интервенция.

Атаките на Хамас бяха наказани от водачите на доста европейски страни, от Съединени американски щати, от Япония, както и от НАТО и от генералния секретар на Организация на обединените нации.

Жертвите от спора стават от ден на ден

До момента се оповестява за 600 жертви от израелски страна, както и за над 2000 ранени. Задържани са и 100 заложници, за чието избавяне се водят сражения.

Палестинската страна на собствен ред оповестява за 370 починали и и 2200 ранени от ответните израелски въздушни удари. Сред жертвите има и минимум 20 деца.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР