Военно-окръжна прокуратура-Сливен внесе в Сливенския военен съд обвинителен акт срещу

...
Военно-окръжна прокуратура-Сливен внесе в Сливенския военен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Внесоха обвинителния акт срещу военния и охранителя на дискотека, пребили до смърт мъж в Попово

Военно-окръжна прокуратура-Сливен внесе в Сливенския боен съд обвинителен акт против редови войник Р.Г. и гражданско лице К.Д за осъществено от тях ликвидиране по несъобразителност на чиновник в Районна работа „ Изпълнение на наказванията “ - Разград, вследствие на съзнателно нанесени четири междинни телесни повреди - закононарушение по чл.124, ал.1, прочие 2-ро, вр. чл.129, ал.2 от Наказателен кодекс. Двамата причинители са работили в изискванията на без значение съпричиняване на престъпното действие.

На 18.12.2022 година към 02,30 часа на входа на нощен клуб в гр. Попово зародил спор сред жертвата и К.Д. - охранител на заведението, във връзка отвод потърпевшият да бъде пуснат в нощния клуб поради неспазен „ дрескод “. Желаещият да влезе в заведението бил изкаран на открито от К.Д. благодарение на приятеля му - военнослужещия Р.Г., при което му е бил нанесен побой от двете лица с удари с юмруци и ритници и гумена палка. В резултат на побоя здравословното положение на потърпевшия се влошило, няколко дни по-късно той изпаднал в мозъчна гибел и умрял на 23.12.2022 година в МБАЛ-Търговище. 

По делото са разпитани голям брой очевидци, осъществени са оглед на местопрестъпление и следствен опит, направени са всички нужни експертизи. Предстои по делото да бъде планувано разпоредително съвещание от Военен съд-Сливен. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР