Военно оборудване на стойност около 7 млрд. долара, което САЩ

...
Военно оборудване на стойност около 7 млрд. долара, което САЩ
Коментари Харесай

САЩ са оставили военно оборудване за 7 млрд. долара след изтеглянето си от Афганистан

Военно съоръжение на стойност към 7 милиарда $ , което Съединени американски щати са прехвърляли на афганистанското държавно управление в продължение на 16 години, е останало в Афганистан, откакто Съединени американски щати завършиха изтеглянето си от страната през август, сочи отчет на министерството на защитата на Съединени американски щати, направен по искане на Конгреса, заяви Си Ен Ен.

Това съоръжение в този момент се намира в страна, която се управлява от същия зложелател, който Съединени американски щати се опитваха да прогонят през последните две десетилетия: талибаните, показва малкия екран.

Министерството на защитата не възнамерява да се върне в Афганистан, с цел да " прибере или унищожи " оборудването, се споделя в отчета, който е възложен на Конгреса.

Според отчета от 2005 година до август 2021 година Съединени американски щати са дали на афганистанските национални сили за защита и сигурност (ANDSF ) съоръжение на обща стойност 18,6 милиарда $. От тази обща сума съоръжение на стойност 7,12 милиарда $ е останало в Афганистан след приключването на изтеглянето на Съединени американски щати на 30 август 2021 година То включв а самолети, муниции " въздух-земя ", военни транспортни средства, оръжия, информационно съоръжение и други материали, с очи отчетът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР