Военният министър Стефан Янев е разрешил транзитен полет на военен

...
Военният министър Стефан Янев е разрешил транзитен полет на военен
Коментари Харесай

Военният министър е разрешил полет на чужд военен самолет над страната

Военният министър Стефан Янев е разрешил директен полет на боен аероплан с цивилен лица на борда над страната, оповестиха от пресцентъра на МО.

" В случая министърът на защитата уведомява Народното събрание за обещано позволение за прекосяването през въздушното пространство на Република България с невоенен темперамент на аероплан с неговия екипаж от състава на Военновъздушните сили на задгранична страна за превозване на цивилен лица ", обясниха от МО.

От министерството не показват за коя съответна страна става дума, само че съгласно неофициална информация е от Азия. Темата с прелитащите над страната непознати военни самолети стана настояща, откакто бяха позволени съветски военни самолети, само че в съответния случай не става въпрос за Русия.

" Издаденото позволение е в границите на компетентността на министъра на защитата според наредбата на чл.13 от Закона за прекосяването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на непознати въоръжени сили. За всяко свое решение по този закон той е задължен да уведоми неотложно Народното събрание, президента на Република България, Министерския съвет, министъра на външните работи, министъра на вътрешните работи и министъра на превоза ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР