Военният министър Красимир Каракачанов определи отказа на бойните летци да

...
Военният министър Красимир Каракачанов определи отказа на бойните летци да
Коментари Харесай

Каракачанов: Отказът на пилотите да летят е изкуствено създаден шум в системата

Военният министър Красимир Каракачанов дефинира отхвърли на бойните летци да летят предходната седмица като " малко изкуствено основан звук в системата ". Въпреки че в началото заподозря, че " някой напълно изкуствено основава тази обстановка ", в петък той разяснява, че съгласно него тя не се дължи на външно въздействие.

Според мен няма външно въздействие, разяснява Каракачанов в отговор на въпрос за дейностите на водачите, като добави че самото положение на техниката и проблемите в авиацията, в действителност, са " външното въздействие " и той изцяло схваща летците.

" За страдание доста хора избират да основават отрицателни вести и да вършат кавги, в сравнение с да приказваме за позитивните неща “, сподели той и добави, че в случай че новината е трябвало да бъде " обърната ", е трябвало да се каже „ по какъв начин тези момчета, и на " Граф Игнатиево ", и изобщо българските военнослужещи, макар компликациите служат и пазят страната и жителите ".

Според Каракачанов отрицателните мнения вредят на самочувствието и достолепието на водачите. Той още веднъж напомни, че летците са в правото си да откажат полет, което е процедура в армиите по света.

" Нищо неприятно не бяха създали тези хора и аз не разреших върху достолепието им да се хвърлят сходни кални петна, това е несправедливо ", съобщи министърът.

Миналата седмица водачите в авиобазата " Граф Игнатиево " всеобщо отхвърлиха да летят, тъй като не се усещат сигурни в осъществяване на дилемите си поради неприятното положение на техниката и малко часове във въздуха.

Премиерът Бойко Борисов ги иронизира, като сподели, че и той се опасява да лети в неприятно време, само че го прави, когато се постанова.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък непосредствено ги упрекна в национална измяна и им отговори с предложение за прекъсване на модернизацията на армията, тъй като очевидно нямало кой да лети на изтребителите.

Каракачанов разяснява, че военните водачи заслужават почитание, а не рецензии, " тъй като всеки един от тях, както и военните моряци да вземем за пример, може да откри неведнъж по-добре платена работа в чужбина, само че те служат на България против доста по-ниски хонорари ".

Той за следващ път сподели, че би трябвало да се покачат заплатите на военните и означи, че за задачата в бюджета за идната година са заложени 100 млн. лв..

" Не че в българските младежи липсва национализъм, само че кой младеж на 19-20 години ще стартира работа в армията, където има доста повече отговорност и сложна работа, за 608 лв. заплата, тези хора не са доста ", разяснява той.

Не разбирам логиката на някои сътрудници от опозицията, аргумента - ще гласуваме срещу, тъй като желаеме повече. Отговорът е елементарен - с цел да има повече, би трябвало да стане и това, а в случай че искахте повече, да бяхте го създали, когато вие бяхте на власт, разяснява министърът.

" Разбира се, че тези 100 млн., в случай че питате мен, парите за заплати трябваше да бъдат двойно по-големи, само че това са финансовите благоприятни условия ", сподели Каракачанов, откакто дружно с началника на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев участваха в тържествения обред за връчване на дипломите на слушателите от " Випуск 2017 " на Военната академия " Г. С. Раковски ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР