Военните лидери на Нигер са отказали да освободят семейството на

...
Военните лидери на Нигер са отказали да освободят семейството на
Коментари Харесай

Блинкен съжали за отказа да бъде освободено семейството на президента на Нигер

Военните водачи на Нигер са отказали да освободят фамилията на арестувания президент в границите на препоръчан жест на благосклонност, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от Агенция Франс Прес.


Откакто военните завзеха властта и ги плениха на 26 юли, се ускоряват опасенията за здравето на президента Мохамед Базум, както и на неговата брачна половинка и 20-годишния му наследник.

В телефонен диалог с някогашния президент на Нигер Махамаду Исуфу, западен съдружник, на който Базум е служил, Блинкен " изрази сериозната си угриженост от продължаващото нелегално задържане при влошаващи се условия на президента Базум и неговото семейство ".

Блинкен " показа, че е изключително угрижен от отхвърли на тези, които завзеха властта в Нигер, да освободят членовете на фамилията на Базум като проява на благосклонност ", се споделя в изказване на Държавния департамент.

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че Базум и фамилията му са лишени от храна, електричество и медицински грижи в продължение на няколко дни.

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк съобщи, че изискванията на задържане на Базум, за които се оповестява, " могат да се равняват на нечовешко и унизително отношение в нарушаване на интернационалното право в региона на правата на индивида "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР