Военни водолази унищожиха морска мина, плаваща на разстояние около две

...
Военни водолази унищожиха морска мина, плаваща на разстояние около две
Коментари Харесай

Румънски военни водолази унижощиха морска мина

Военни водолази унищожиха морска мина, плаваща на разстояние към две морски благи от румънския бряг в региона на курорта Ефорие, съобщи организация Аджерпрес, като се базира на министерството на националната защита.

Представители на министерството оповестиха, че военни водолази са направили намеса в неделя вечерта, с цел да обезвреждат и унищожат морска мина, която е била на дрейф на разстояние към две морски благи (3,6 км) от румънския бряг край Ефорие . Мината е била открита от екип на Бреговата защита.

Водолазният екип на Военноморските сили е почнал задачата си към 19:30 ч. Мината е била вид YAM и е представлявала заплаха за безвредното мореплаване. Тя е била превозена до безвредна зона и унищожена посредством детонация.

След началото на непредизвиканата военна експанзия на Руската федерация в Украйна на 24 февруари 2022 година, това е втората интервенция на румънските военноморски сили за заличаване на морска мина , която произлиза от регионите на север от Румъния, където се водят военни дейности. Първата морска мина в зоната на отговорност на румънските военноморски сили беше унищожена през март на 70 км от Капу Мидия, напомня Аджерпрес.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР