Военни разузнавачи са изпратени в Мариупол със задача да изтеглят

...
Военни разузнавачи са изпратени в Мариупол със задача да изтеглят
Коментари Харесай

Военни разузнавачи са изпратени в Мариупол заради блокираните наши моряци

Военни разузнавачи са изпратени в Мариупол със задача да изтеглят блокираните на транспортен съд български моряци, заяви министър председателят Кирил Петков.

Той изясни, че обстановката на пристанището остава извънредно рискова, защото бойните дейности не престават. Затова и сега е извънредно рисковано да се предиемат дейности по евакуация.

Има 260 метра сред кораба и оградата на пристанището - те са като алеята на гибелта. В момента са влезнали съветските танкове и обстрелваха украинците, които държат линията. Единият от танковете беше взровен. В понеделник в 9.00 ч. сутринта имаше утихване на багра и нашата група беше подготвена да отиде и да ги вземе. Но трябваше да се реши на място дали е рисково. При връзка с капитана, той сподели - наподобява не се стреля и не мога да съм сигурен дали няма да се стреля отново. Готови сме в първите минути, когато няма бойни дейности да ги изведем, следим ежечасно обстановката. Но би трябвало да е безвредно, изясни министър председателят.

Корабът " Царевна " дебаркира в пристанище Мариупол на 21 февруари. На борда му има 17 български и един украински моряк. Екипажът не може да бъде евакуиран, защото Русия не позволява кораби в Азовско море, пристанището е затворено от украинските управляващи, а подходният канал е миниран.

В края на март съпруги на моряците от кораба желаеха незабавна евакуация, като обявиха, че те към този момент изнемогват, храната им също понижава и не се знае докога ще устоят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР