Военни аташета на четири държави, акредитирани у нас, направиха дарение

...
Военни аташета на четири държави, акредитирани у нас, направиха дарение
Коментари Харесай

Военни аташета от 4 държави с дарение за наводнените села

Военни аташета на четири страни, упълномощени у нас, направиха подаяние за жителите от карловските села, потърпевши от наводнението на 2 септември. Те връчиха дарението на кмета на община Карлово доктор Емил Кабаиванов от името на Асоциацията на военните аташета, упълномощени у нас и Министерството на защитата.

Средствата са събрани на благотворителна самодейност - другарска среща по  футбол на дребни порти. Мачът бе изигран на 13 октомври в състезателен комплекс „ Военна академия „ Г. С. Раковски ”с цел набиране на пари в помощ на наводнените села. В спортната конкуренция участваха военните аташета от Полша, Англия, Виетнам, Гърция, Румъния, Съединени американски щати, Сърбия, Турция и Украйна, както и военнослужещи и цивилни чиновници от Министерството на защитата, Военна академия „ Г. С. Раковски “ и военно формирование 28 870 – София.

Миналия ден, 21 октомври, кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов одобри на 21 октомври военните аташета на Полша, Сърбия, Гърция и Виетнам полковник Пьотр Грела, подполковник Желко Симич, подполковник Димитриос Сакеларис и подполковник Ха Ман Хунг. В срещата участваха заместник-кметът  Антон Минев и секретарят на общината Стефан Стефанов. Те разговаряха за обстановката с потърпевшите от наводненията карловски села.

 Кметът на община Карлово благодари на аташетата по защитата. „ Много е значимо в такива моменти хората да схващат, че има кой да помогне “, съобщи Кабаиванов. „ Работата ни за премахване на вредите в обитаемоте места ще продължи и до края на актуалната, и през цялата 2023 година. Всички получени дарения се дават и ще бъдат дадени на хората. Имаме определен Обществен съвет, който стартира работа по ръководство на даренията за подкрепяне на потърпевшите хора. “, сподели още  д-р Кабаиванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР