Военната и разузнавателна помощ на Запада за Украйна пречи на

...
Военната и разузнавателна помощ на Запада за Украйна пречи на
Коментари Харесай

Песков: Помощта на Запада за Украйна пречи на Русия да завърши бързо своята операция

Военната и разследваща помощ на Запада за Украйна пречи на Русия да приключи бързо своята интервенция против страната. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той обаче изрази убеденост, че всички цели на интервенцията ще бъдат реализирани.

„ Съединени американски щати, Англия, НАТО като цяло непрестанно споделят разследващи данни с украинските въоръжени сили. В композиция с доставката на оръжие... тези дейности не дават опция за бързо довеждане докрай на интервенцията “, сподели пред публицисти Песков, разяснявайки обява във вестник The New York Times.

Според американския ежедневник, позоваващ се на анонимни източници от американските разследващи служби, информацията, предоставена от Съединени американски щати на украинската войска, е направила допустимо елиминирането на няколко съветски генерали наоколо до фронта.

Тези дейности на Запада обаче „ не са в положение да предотвратят “ осъществяването на задачите на съветската интервенция в Украйна, акцентира представителят на Кремъл.

Песков също по този начин увери, че съветската войска съблюдава прекратяването на огъня, което разгласи през вчерашния ден, с цел да разреши евакуацията на цивилни от завода „ Азовстал “.

„ Коридорите там през днешния ден работят “, сподели Песков, като отхвърли изказванията на Киев, че се водят боеве сред съветските и украинските сили за надзор над този металургичен цех.

„ Известно е, че украинската страна и изключително бойците, които се укриват на територията на завода, популяризират доста неистини “, съобщи още той.

Според Песков сега няма съветски офанзиви против „ Азовстал “, а президентът Владимир Путин е заповядал заводът да бъде обсаден, с цел да бъдат принудени украинските бойци да се предадат, като останат без доставяне. Защитниците на „ Азовстал “, както и цивилни, се укриват в обширната мрежа от подземни галерии в металургичния цех, които е мъчно да бъдат щурмувани или унищожени с бомбардировки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР