Военната авиация проучва възможностите за обучение на парамедици, които да

...
Военната авиация проучва възможностите за обучение на парамедици, които да
Коментари Харесай

Кога военните хеликоптери могат да станат въздушни линейки

Военната авиация изследва опциите за образование на парамедици, които да вземат участие в авиомедицинска евакуация. Какви са опциите военните хеликоптери да станат въздушни коли за спешна помощ, които да оказват помощ в незабавната помощ?

Хеликоптерите „ Кугар ” и сега се употребяват за авиомедицинска евакуация, само че с цел да бъдат включени към незабавната помощ, ще е нужно пазаруване на в допълнение съоръжение, образование на парамедици и създаване на хеликоптерни площадки в страната.

В момента от наличните 6 хеликоптера Ми-17, които се употребяват за гасене на пожари, e изправен единствено един, а от 12 „ Кугар ”-а летят 4 машини.

За да бъде ефикасна незабавната помощ по въздуха, би трябвало да има добра съгласуваност с лечебните заведения, до които да има вертолетни площадки. Необходими са и подготвени парамедици, с цел да се редуцира времето за реакция, споделя пред бТВ командирът въз основата в Крумово ген. Димитър Иванов.

„ За мен всеки би трябвало да е профилиран. Не може един авиатор да съвместява тази активност и като парамедик, тъй като той има други функционалности - само че няма невъзможни неща, значимото е да има воля и обезпечаване ние да го изпълним ”, означи той. Само за предходната година при гасене на пожари летците от Крумово са изпълнили 261 задания у нас и в чужбина. По-голямата част от техниката обаче е на земята.

Екипите са подготвени да извършват дилемите, само че е нужна изправна техника и явен правилник за взаимоотношение със здравното министерство.

Кога и по какъв начин ще бъдат употребени въздушните коли за спешна помощ, още не е ясно. От държавната стенограма по въпроса излиза наяве, че възобновяване на машините ще коства към 130 млн. лв.. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР