„Военна академия „Г.С. Раковски“ има високоотговорната мисия да подготвя и

...
„Военна академия „Г.С. Раковски“ има високоотговорната мисия да подготвя и
Коментари Харесай

Каракачанов: Ще продължим политиката за повишаване на възнагражденията и социалните придобивки в отбраната

„ Военна академия „ Г.С. Раковски “ има високоотговорната задача да приготвя и образува бъдещите водачи в защитата и националната сигурност. Българският офицер би трябвало да има съзнанието, че на неговите рамене лежи освен защитата на страната, само че и съществуването на Българската войска и това е съображение за неговото самочувствие “ - с тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна през днешния ден, 2 септември, към присъстващите на формалното разкриване на новата образователна година във Военна академия „ Г. С. Раковски “ в София.

В словото си министър Каракачанов акцентира, че в осъществяване на поетите задължения през последните две години възнагражденията на хората в защитата са увеличени с общо 20%, като освен това са непокътнати всички досегашни обществени придобивки.

„ През 2020 година ще продължим политиката, ориентирана към повишение на възнагражденията и към разширение на обществените придобивки. За първи път салдото се обръща и хората, постъпили в Българската войска, са повече от тези, които са я напуснали “, сподели още министър Каракачанов.

„ Предстои ни още една динамична, виновна и напрегната година. Твърдо имам вяра, че прегледът на защитата ще бъде основа за създаване на насочена към бъдещето, амбициозна, само че и реалистична Програма за развиване на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България – 2032 “. Това съобщи началникът на защитата военачалник Андрей Боцев в своята лекция.

Той разясни, че Програма 2032 ще бъде база за правенето на подробен и осъществим План за развиване на въоръжените сили 2026. „ Чрез него ще успеем да продължим трансформацията на въоръжените сили, като ги създадем още по-сигурен поръчител на сигурността, териториалната целокупност и независимостта на страната, а Република България – още по-надежден съдружник в НАТО и Европейски Съюз “, безапелационен беше началникът на защитата.

Той пожела на слушателите, курсистите и студентите на Военната академия да натрупат познания и умения, които да им оказват помощ за сполучлива професионална реализация.

На формалната гала за откриването на новата образователна година участваха още министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, секретарят на президента по въпросите на сигурността и защитата Стефан Янев, висши офицери от Въоръжените сили и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР