Военен кораб на индийските военноморски сили е прехванал отвлечения Руен

...
Военен кораб на индийските военноморски сили е прехванал отвлечения Руен
Коментари Харесай

Сомалийски пирати са обстрелвали индийски военен кораб от Руен

Военен транспортен съд на индийските военноморски сили е прехванал отвлечения " Руен " и е изискал сомалийските пирати на борда му да се предадат, заяви представител на военноморските сили в събота, представен от организация " Ройтерс ".

От изказването му излиза наяве още, че пиратите са разкрили огън по индийския транспортен съд в интернационалните води в петък.

Повече детайлности обаче не се оповестяват.

Индийският флот е призовал пиратите да се предадат и да освободят кораба и всички цивилни лица, които държат.

Преди дни " Руен " беше видян да отплава от крайбрежията на Сомалия - факт, който предизвика опасения дали няма да бъде употребен за осъществяване на набези против търговски кораби.

Плавателният съд беше похитен в Арабско море през декември 2023 година, като измежду 18-членния екипаж на борда има осем българи - един от тях беше освободен по медицински аргументи.

Пленяването на " Руен " е първото сполучливо похищение на сомалийски пирати от 2017 година насам, когато репресиите на интернационалните военноморски сили стопираха поредицата от завладявания в Аденския залив и Индийския океан.

Зачестилите набези против кораби доведоха до разтърсвания в морския превоз поради отхвърли на най-големите превозвачи да минават през Червено море и да рискуват да бъдат подложени на офанзиви от хутите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР