Рами Киуан спечели европейската титла на първенството на Стария континент

...
Рами Киуан спечели европейската титла на първенството на Стария континент
Коментари Харесай

Рами Киуан спечели европейската титла на шампионата по бокс в Белград

Рами Киуан завоюва европейската купа на шампионата на Стария континент за мъже и дами в сръбската столица Белград. Въпреки всички компликации, които срещна във финалната борба, националът ни покори върха на Стария континент при 75-килограмовите. Под наставленията на Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той наложи волята си в кървава борба над руснака Джамбулат Бижамов.

Рами сподели страховит темперамент и макар че изостана след първия рунд в съдийските карти, не се съобщи. Талантът ни се хвърли с всички сили напред и обърна развоя на събитията за неединодушно решение. Той направи това, макар че руснакът му отвори аркада с мръсен удар и изцяло заслужи званието европейски първенец.



В категория до 57 кг Хавиер Ибаниес взе сребърен орден, откакто отстъпи с 1:4 гласа на руснака Едуард Савин.

Двамата направиха доста здрав мач, в който националът ни потегли устремено напред, търсейки успеха. Те влязоха в тежки замени на удари в рамките и на трите рунда, само че съдиите дадоха желанията си в посока на Савин.

По сходен метод се разви и срещата на Радослав Росенов при 60-килограмовите. 6-кратният ни европейски първенец при юношите и младежите, който е единствено на 20 години, отстъпи на Всеволод Шумков в равностойна борба.

Националът ни се хвърли през цялото време против руснака, само че устремът му бе спрян във втория рунд, когато съдията на кръга му даде наказателна точка за задържане. Опитите на Росенов да обърне развоя на събитията в третата част не бяха задоволителни и той също взе сребърно отличие.

По-рано на шампионата с бронз при мъжете се поздравиха трима наши национали. Трети се подредиха Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг) и Йордан Морехон (+92 кг).

Медалистите завоюваха и награди от Европейското състезание - 15 хиляди $ за злато, 10 хиляди $ сребро и 5 хиляди $ бронзов орден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР