Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори

...
Водят се разговори как ВМРО да участва на предсрочните избори
Коментари Харесай

Каракачанов: Аз съм боец и не се притеснявам да участвам на избори

Водят се диалози по какъв начин Вътрешна македонска революционна организация да взе участие на предварителните избори – дали независимо или в коалиция, сподели в изявление за bTV Radio почетният ръководител на партията Красимир Каракачанов, който е и някогашен вицепремиер и някогашен министър на защитата.

" Аз мисля, че нито един от двата разновидността не е изключен – въпросът е дали може да се реализира някакво обединяване с политически обединения, които имат – хайде да не кажа идентични, само че близки визии по какъв начин би трябвало да продължи развиването на България. Другият вид – най-ясният все още е независимо присъединяване. Няма смисъл да слагаме каруцата пред коня. Водят се диалози с 2 или 3 политически обединения, само че преди те да завършат е ненужно да се приказват неща, които могат да се случат, могат и да не се случат “, коментира Красимир Каракачанов.

За възможностите на Вътрешна македонска революционна организация за влизане в Народното събрание той съобщи, че това вземат решение гласоподавателите:  

" Ако Вътрешна македонска революционна организация успее да излезе с ясни и рационални послания, има шансове да влезе в Народното събрание. Всичко е въпрос на това по какъв начин ще бъде издигната акцията, по какъв начин ще бъдат формирани листите за народни представители, тъй че това следва “.

Каракачанов уточни, че е въпрос на в допълнение разискване дали той самият ще се кандидатира за народен представител:  " Ако е належащо, аз съм войник и не се тормозя от това да вземам участие “.

По отношение на вероятността за сформиране на кабинет в идващия парламент, Каракачанов сподели, че той самият е черноглед.

" Аз не виждам какво по-различно може да се случи в Народното събрание, който ще бъде определен след 2 април от това, което беше досега. Най-вероятно някои от партиите като Продължаваме промяната ще понижат своя %, други като Движение за права и свободи и ГЕРБ ще усилят своя %, някои от в този момент присъстващите партии в Народното събрание – или по-скоро за една е видно, че възможностите й понижават да влезе в Народното събрание. Така че не виждам някакви огромни разбърквания, които да разрешат да се сформира елементарно едно ново болшинство. Нито партиите, които – те сега са съпротива, тъй като ръководи служебно държавно управление, и на всички им е елементарно да се вършат на съпротива. Но да бъдем точни – нито партиите от ръководещото до през вчерашния ден болшинство – Продължаваме промяната и Да, България, нито въпреки това ГЕРБ и Движение за права и свободи ще имат опцията да изградят независимо болшинство.

Тези приказки по какъв начин те ще намерят общ език през април, познавайки в това число персонално сегашните играчи в Народното събрание, не виждам какво толкоз ще се промени на 2 април, в техните глави имам поради, и в техните упоритости. Видяхме, че те досега нямаха воля, имитираха предпочитание да вършат болшинство, тъй като това, което ГЕРБ се опита да направи като проектокабинет беше една реплика на подготвеност. Всъщност те не желаеха да вършат държавно управление.

От друга страна Продължаваме промяната го отиграха не толкоз хитро, колкото ГЕРБ, само че те също нямаха желание да сформират болшинство и да вършат държавно управление, с причини, които може би се въртят в техните глави и може би в техните глави имат някакви учредения. 2 години живеем в непрекъсната въртележка, 5 пъти избори, 3 служебни и едно постоянно държавно управление – това на Петков. На хората им писна, че политиците влизат в огромни приказки и най-после не правят нищо. Българинът желае да има устойчиво ръководство, което да подсигурява някаква сигурност, да подсигурява преодоляване на инфлацията “, каза почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

" Липсата на воля и национална отговорност у сегашните политици, които ще бъдат и утрешните политици в идващия парламент, мен ме прави черноглед, че тези хора могат да намерят общ език между тях. Те имаха 2 години опция да го създадат. Те играят една игра на безсилие, с цел да може на хората да им писне и най-сетне да кажат – дай да пробваме единствено за един, и този един да ръководи със лично болшинство. Това надали ще се случи обаче. Така че – аз не съм оптимист в развръзката на тази политическа рецесия, в която се намираме от 2 години, нито съм оптимист в икономическата рецесия, тъй като тези хора нямат възприятие за принадлежност към България и за отговорност към българската нация “, означи още Каракачанов.

По мотив напрежението сред София и Скопие след случая с пребития българин в Охрид и възбраната за влизане на български политици с страната, за която приказва президентът на Северна Македония, Каракачанов съобщи:

" Представете си какво би се случило, в случай че България беше кандидат-член за Европейския съюз, и си беше разрешила да прави черни описи и да не позволява политици на държави-членки от Европейски Съюз – на процедура да им постанова наказания. Щеше да стане величествен скандал в Европа. Само че в Скопие политиците считат, че на тях всичко им е разрешено. Защо? Ами тъй като те видяха, че последните 2 години в тази политическа рецесия държавните управления на България, и предходното на Петков, са държавни управления, с изключение може би на последното, което има може би по-ясна и твърда позиция по тематиката Македония, са държавни управления, които не вземат независими решения ".

" Те се ръководят не от желанията на българския народ и на гласоподавателите, а се ръководят от няколко посолства в София. Защото България безусловно беше изнудена да промени позицията си, гласувана единомислещо в Народното събрание на 9 октомври 2019-та година. А точно – че Скопие би трябвало да приключи езика на омразата, да признае правата на българите в Северна Македония, да преправи просветителната система, в която се възпитава ненавист към българите и тогава ще получи зелена светлина за договаряния. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР