Водят се преговори с ВВМУ“Н.Й.Вапцаров“ за обучение на курсанти и

...
Водят се преговори с ВВМУ“Н.Й.Вапцаров“ за обучение на курсанти и
Коментари Харесай

Морската Алма матер ще обучава студенти и курсанти от Казахстан

Водят се договаряния с ВВМУ“Н.Й.Вапцаров“ за образование на курсанти и студенти от Казахстан. Дори към този момент има „първа птичка“ от азиатската страна, която се образова в Морската Алма матер на свободен режим, сподели почетният консул инж.Иван Генов, който посети ВУЗ-а дружно с посланика на азиатската страна у нас Темиртай Избастин.

След Благоевград Казахстан откри второто си почетно консулство-във Варна, което покрива 10 области, т.е. половин България, уточни дипломатът. Той се надява скоро да бъде пусната директна авиолиния от София до Астана или Алмати. През лятото ще има под наем полет от казахстанската столица до Бургас, уточни Темиртай Избастин. По последни данни 4500 етнически българи живеят в страната. Дипломатът уточни, че България е мечтана дестинация за отмора на море от неговите сънародници и удостовери, че има интерес за закупуване на парцели от тях у нас.

Казахстан е естественият азиатски център, който е връзката на България с Китай, Русия и това дава капацитет за развиване на двустранните връзки в стопанската система и морския бизнес. Казахстан се обрисува един от международните производители на нефт и газ, а в Каспийско море работят водещи компании в бранша, напомни почетният консул на Варна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР