Водката е сред любимите питиета на любителите на твърдия алкохол.

...
Водката е сред любимите питиета на любителите на твърдия алкохол.
Коментари Харесай

Най-интересните факти за водката

Водката е измежду обичаните напитки на феновете на твърдия алкохол. Повечето хора знаят, че тя е типично съветско пиво, което елементарно води до опияняване, само че единствено същинските ценители са осведомени с най-любопитните обстоятелства за водката. На 31-ви януари обаче съветската водка чества рожден ден и по този специфичен мотив ще ви споделим някои от тях.

Според експертите същинската водка е само тази, която се създава в Русия, Беларус, Полша и Украйна. Някои са склонни да позволен в листата същинските водки и тази от Финландия, само че други познавачи настойчиво не се съгласяват.

Водката и водата си наподобяват освен по цвета си. Всъщност думата водка се употребява като умалително за вода.

В 100 мл водка се съдържат 235 калории, а един литър водка тежи 953 грама.

Традиционният развой за произвеждане на водка може да включва и картофи.

През 2006 година в Русия беше открит Музей на водката. Мястото предлага на своите гости над 50 000 забележителни експоната, разказващи историята на съветската водка.

 Музей на водката

Водката се явява важен мотор в огромна част от дейностите на мнозина. Ако питате руснаците обаче, ще разберете, че точно на нея се дължат успехите им на значително фронтове.

През 1885 година естественото количество водка, което се е предложило на пазара, било 12.3 литра. Вариант за по-скромни разфасовки просто не е имало!

Обичайно наличието на алкохол във водката е сред 35 и 60 %.

Мнозина руснаци благославят водката, само че съгласно някои изследвания точно тази дяволска напитка е отговорна за високата смъртност в Русия.

Безсмислено е да търсите безалкохолна водка, тъй като такава просто не съществува.

През 1996 година британецът Марк Дорман създава първата в света черна водка и разчупва стандартите.

Подобно на други напитки водката също може да се скапе. Ето за какво най-добре е тя да бъде употребявана до 12 месеца след датата на произвеждане.

Водката може да провокира много тежък махмурлук, само че в действителност следствията след препиване с уиски са по-лоши, успокояват учени.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР